naar inhoud

Lezing - Overgewicht en obesitas bij jong en oud: een epidemie? - donderdag 4 mei

Steeds meer kinderen en volwasse­nen hebben last van overgewicht. Chirurge Kristel De Vogelaere is gespecialiseerd in vermagerings­ingrepen. In haar praktijk in Asse (Kobbegem) ziet zij dagelijks zwaarlijvige mensen die vechten tegen deze chronische ziekte.

 

Obesitas en overgewicht zijn niet zonder gevaar. Kinderen en volwassenen met overgewicht hebben een verhoogd risico op gezondheidsproblemen en psychosociale problemen.

Tijdens deze lezing wil prof. dr. De Vogelaere inzicht geven in de oorzaken en gevolgen van overgewicht en obesitas. Zij tracht een leidraad te bieden om de weg naar een gezonde levensstijl in te slaan en de eet- en leefgewoonten aan te passen.

Zij is auteur van twee boeken die je kan lenen in de bib. In 2014 verscheen ‘Lekker eten na een maagverkleining’ (informatieve boeken, plaatskenmerk 628.85). In 2016 verscheen haar boek ‘Ik kook gezond voor mijn kind, overgewicht vermijden begint van jongs af aan’ (informatieve boeken, plaatskenmerk 628.44). Je vindt er onder meer gezonde recepten in waar het hele gezin wel bij vaart.

Waar: in de polyvalente zaal van de hoofdbibliotheek

Wanneer: donderdag 4 mei om 20.00 uur

Deelname: gratis

Info en inschrijvingen: bibliotheek@asse.be, T 02 452 56 34 of aan de balie in de bib.

Gratis drankje na de lezing.

op 21 april
Nieuwsoverzicht