naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

20 resultaten gevonden.

 • Overzicht speelstraten paasvakantie

  Tijdens de paasvakantie worden enkele straten in Asse als speelstraat ingericht.

  24 maart
 • Heruitgave fietskaart Vlaams-Brabant

  Toerisme Vlaams-Brabant wil tegen juni 2018 de fietskaart Vlaams-Brabant heruitgeven.

  23 maart
 • Drinkwaterreservoir

  Bouw drinkwaterreservoir met pompstation te Asse

  FARYS | TMVW voorziet de bouw van een drinkwaterreservoir met pompstation langs de Gentsesteenweg in Asse, tussen de huisnummers 177 en 189. Het drinkwaterreservoir moet piekverbruik opvangen en als buffer dienen in geval er problemen optreden bij de productie en de aanvoer van drinkwater.

  22 maart
 • Sportief met 'Asse loopt'

  Vanaf maandag 27 maart kan je opnieuw deelnemen aan 'Asse loopt'. Beginners lopen volgens het principe van 'Start to Run'. Gevorderden gaan voor 5, 7 of 10 km. Op 20 maart om 19.00 uur vindt een infoavond plaats in de kapel van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

  14 maart
 • Vlaandere Feest!

  Feestcheques Vlaanderen Feest!

  Plan jij met je vereniging of wijk- of straatcomité een straatfeest in het weekend van 30 juni t.e.m. 2 juli, in de feestweek van 4 t.e.m. 10 juli of op de Vlaamse feestdag zelf? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een feestcheque ter waarde van max. 170 euro! Je kan je kandidaat stellen vanaf 11 maart tot en met 30 april. Meer info: www.vlaanderenfeest.eu.

  Wees snel want het aantal feestcheques is beperkt!

  10 maart
 • CKO Hopsassa maakt kans op de Gouden Kinderschoen!

  Stem op CKO Hopsassa en help hen om de Gouden Kinderschoen te winnen!

  10 maart
 • Vlaams-Brabant reikt 300 euro uit voor gouden feesttip

  De provincie Vlaams-Brabant lanceert  haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘300 euro voor je gouden feesttip’. Ze geeft 300 euro aan vrijwilligersorganisaties die andere vrijwilligers inspireren met gouden feesttips. Je kan deelnemen tot en met 19 april door je feesttip in te dienen op hun website.

  08 maart
 • Vogelgriepvirus - verlenging en verdere versoepeling van de preventieve maatregelen - UPDATE

  Gezien het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart verlengd. Tegelijk worden evenwel verdere versoepelingen mogelijk voor activiteiten, die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

  07 maart
 • Enquêteurs van de Studiedienst van de Vlaamse regering op pad in Asse

  Jaarlijks voert de Studiedienst van de Vlaamse regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat hij verwacht van de toekomst en hoe hij staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid, ...

  07 maart
 • Enquête Algemene Directie Statistiek

  De Algemene Directie Statistiek organiseert bij een aantal huishoudens in Asse een officiële enquête naar de inkomens en levensomstandigheden. Deze enquête wordt op basis van een Europese Verordening door alle nationale statistische instellingen van de Europese Gemeenschap georganiseerd.

  07 maart
 • Vacature geschoold werkman groendienst

  Vacature geschoold werkman groendienst

  Het gemeentebestuur van Asse organiseert een vergelijkende aanwervingsprocedure voor de functie van:

  GESCHOOLD WERKMAN GROENDIENST (NIV. D)
  met aanleg van een contractuele wervingsreserve voor de duur van twee jaar

  21 februari
 • Vacature onderhoudsmedewerker

  Vacature onderhoudsmedewerker

  Het gemeentebestuur van Asse organiseert een vergelijkende selectieprocedure voor het aanleggen van een wervingsreserve voor de duur van 2 jaar van:

  ONDERHOUDSMEDEWERKER (POETSDIENST) voor de verschillende gemeentelijke locaties
  (niv. E - contractueel - voltijds en deeltijds)

  21 februari
 • Feest in Breughelbroek - 24 mei 2017 - Geef jij dit feest mee vorm?

  Naar jaarlijkse traditie wordt er ook dit jaar een feest georganiseerd in Breughelbroek, een feest voor en door inwoners op woensdag 24 mei.

  01 februari
 • Sport-Na-Schoolpas

  Sport-Na-Schoolpas

  Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen lanceren in heel Vlaanderen de Sport-Na-Schoolpas (SNS-pas). Met de SNS-pas kunnen leerlingen van het 3de tot 6de jaar secundair (een doelgroep die zeer moeilijk te bereiken is) gebruik maken van een sportief aanbod.

  18 januari
 • Inschrijven basisscholen Asse schooljaar 2017-2018

  Als je je kind(eren) wil inschrijven in de lagere school voor het schooljaar 2017-2018, dien je je eerst aan te melden op aanmelden.asse.be. We organiseerden een infoavond op 17 november in Spinibo, maar heb je nog vragen of wil je graag meer weten over de aanmelding- en inschrijvingsprocedure kan je terecht bij onderstaande organisaties.

  06 januari
 • Vacatures OCMW

  Op de website van OCMW Asse vind je een overzicht van lopende vacatures bij het OCMW.

  19 december
 • Volg Asse nu ook op Instagram!

  In oktober lanceerde het gemeentebestuur de algemene Facebookpagina 'Gemeente Asse'. Vanaf donderdag 1 december kunnen Assenaren hun gemeente ook volgen op Instagram. Instagram is een gratis mobiele applicatie waarmee je digitale foto's en video's kan uitwisselen.

  01 december
 • Snelheidsbeperking Relegem t.g.v. werken Rassel

  Het gemeentebestuur ontving al meermaals klachten over sluipverkeer dat aan hoge snelheid Relegem doorkruist om zo de werken aan Rassel te vermijden, uitgevoerd door de gemeente Wemmel op haar grondgebied.

  20 oktober
 • Werken in de Rassel in Wemmel

  Werken aan Rassel in Wemmel

  De gemeente Wemmel is gestart met de heraanleg van de Rassel tussen de grens met Relegem en Windberg. De Rassel wordt aan beide zijden van de straat uitgerust met een breed fietspad en nieuwe voetpaden. Ook wordt een bijkomende riolering voor hemelwater geplaatst.

  05 september
 • Dienst Vreemdelingenzaken gesloten op woensdag

  De dienst Vreemdelingenzaken is tijdelijk gesloten op woensdag.

  20 juni
1