naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

23 resultaten gevonden.

 • Inname openbaar domein – Notstraat – 27/01

  Op zaterdag 27 januari vinden er snoeiwerken plaats in de Notstraat, in het deel tussen Heilsborre en Asbeekstraat. Om deze werken veilig uit te kunnen voeren, wordt dit stuk van de weg enkele uren afgesloten op zaterdag 27 januari.

  19 januari
 • Nieuwjaarsreceptie ’t Ressorke - 27/01 - verkeersmaatregelen

  Op zaterdag 27 januari organiseert jeugdhuis ’t Ressorke een nieuwjaarsreceptie. Op de parking van ’t Ressorke (Lierput 17) geldt parkeerverbod vanaf woensdag 24 januari om 10.00 uur tot en met maandag 29 januari om 19.00 uur.

  19 januari
 • Aanvraagformulier - maak van je straat een speelstraat

  Je kan van je straat een speelstraat maken tijdens de paas- en / of zomervakantie.

  15 januari
 • Asse speelt - schoolvakanties 2018

  In Asse zijn er heel wat mogelijkheden om je kinderen tijdens de schoolvakanties een leuke tijd te laten beleven. Via de brochure 'Asse speelt' krijg je een overzicht van het aanbod aan activiteiten tijdens de schoolvakanties in 2018.

  11 januari
 • Inname openbare weg Heuvelstraat

  De firma Visser & Smit Hanab NV dient, in opdracht van Farys, n.a.v. de aanleg van de nieuwe drinkwaterleiding, de verbinding te maken met de nieuwe aangelegde leiding t.h.v. het kruispunt met de Heuvelstraat.

  09 januari
 • Boetseren ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog

  CWRM - Coming World Remember Me

  Wereldwijd boetseren mensen beeldjes voor het herinneringsproject 'Coming World Remember Me', ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Elk beeldje symboliseert een van de slachtoffers van WOI. Samen vormen de beeldjes de land art installatie 'CWxRM' (Koen Vanmechelen en vzw Kunst) die vanaf 1 februari 2018 in Ieper wordt geplaatst. 

  08 januari
 • Voorlees(4)uurtje en breicafé

  Voorlees(4)uurtje en breicafé in de bib

  Op zaterdag 27 januari zijn kinderen vanaf 4 jaar welkom voor het voorlees(4)uurtje in de bib. Wie houdt van breien, is die dag eveneens welkom in het breicafé: bij een kop koffie of thee, leer je een nieuwe techniek of doe je inspiratie op.

  03 januari
 • Vacature gemeenschapswacht

  Vacature gemeenschapswacht

  Het gemeentebestuur is op zoek naar een gemeenschapswacht-vaststeller  (m/v, niv. C1-3, voltijds - contract bepaalde duur - startbaanovereenkomst ) ter ondersteuning van het lokale veiligheids-, preventie- en overlastbeleid.

   

  03 januari
 • Afvalkalender 2018

  Kreeg je nog geen afvalkalender in de bus? Je vindt hem hier digitaal. 

  Heb je toch graag een papieren exemplaar? Stuur dan een mailtje naar info@asse.be met je adresgegevens en wij bezorgen je een exemplaar met de post. 

  03 januari
 • Bekendmaking openbaar onderzoek aanvraag omgevingsvergunning

  Omgevingsloket nummer: OMV_201700826.
  Elesco-Moni heeft een aanvraag ingediend voor het lozen van afvalwater. De aanvraag heeft als adres Zetsel 2, kadastraal gekend als Asse, (afd. 1) sectie G 182 B 2.

  28 december
 • Bekendmakingen vergunningen

  Alle bekendmakingen inzake milieuvergunning, stedenbouwkundige vergunning en omgevingsvergunning kan je op het geoportaal raadplegen.

  28 december
 • Omgevingsvergunning vervangt bouw-, milieu- en verkavelingsvergunningen vanaf 1 januari

  Vanaf 1 januari 2018 wordt het vergunningenlandschap grondig hervormd. De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning (veelal bouwvergunning genoemd) en de milieuvergunning. Ook voor een verkaveling of verkavelingswijziging is vanaf 1 januari een omgevingsvergunning nodig.

  28 december
 • Fotowedstrijd (speel)natuur

  Fotowedstrijd (speel)natuur

  Het bestuur organiseert een leuke fotowedstrijd met als thema '(speel)natuur'.

  22 december
 • Blokspot in ’t JASS en de bib – van 27/12 tot en met 31/01

  Het wordt stilaan een traditie, maar ook de volgende examenperiode ondersteunen we studenten uit de regio die samen willen studeren. Wie op zoek is naar een rustige plek, kan van 27 december tot en met 31 januari terecht in jeugdcentrum 't Jass en in de hoofdbibliotheek in Asse (uitgezonderd feestdagen). Er is wifi en water voorzien, vooraf inschrijven hoeft niet.

  21 december
 • Invoering zone 30 in Heilsborre en Notstraat

  Op 8 november 2017 vond een bewonersvergadering plaats waarop het eenrichtingsverkeer met variabele borden in de Notstraat werd geëvalueerd en waarop omkaderende verkeersmaatregelen werden toegelicht.

  19 december
 • Openbaar onderzoek GRUP 'Den Bol'

  In uitvoering van artikel 2.2.21 §2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening van 1 september 2009 en latere wijzigingen, kondigt het college van burgemeester en schepenen het openbaar onderzoek aan van het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Den Bol’, zoals voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 20 november 2017.

  15 december
 • Inname openbare weg - heraanleg Researchpark Z.1

  De firma NV Wegebo is in opdracht van het gemeentebestuur op 6 november gestart met de heraanleg van Z.1 Researchpark.

  01 december
 • Herinrichting Dorp Mollem

  De werken voor de herinrichting van Dorp Mollem zijn volop aan de gang. Momenteel ligt de focus op het Dorpsplein en de zone rond de kerk. 

  24 november
 • Heraanleg Kapellestraat

  De firma De Jonge & Zoon nv startte op 2 oktober 2017 met de heraanleg van de Kapellestraat, in opdracht van het gemeentebestuur.

  24 november
 • Inschrijvingen basisscholen voor schooljaar 2018-2019

  Je dient je eerst elektronisch aan te melden vooraleer je je kind kan inschrijven in de basisschool ( basisschool = kleuterschool én lagere school).

  08 november
 • Verkeersmaatregelen vervolg aanleg F212 - 16/10

  Het bestuur start een volgende fase in de aanleg van de fietssnelweg F212. Via deze fietssnelweg zal je vanaf het centrum van Asse op een vlotte en veilige manier naar station Zellik en Brussel kunnen fietsen. 

  12 oktober
 • Vacatures OCMW

  Op de website van OCMW Asse vind je een overzicht van lopende vacatures bij het OCMW.

  09 oktober
 • Dienst Vreemdelingenzaken gesloten op woensdag

  De dienst Vreemdelingenzaken is tijdelijk gesloten op woensdag.

  07 augustus
1