naar inhoud

Nieuwsoverzicht

 • Alle nieuws

27 resultaten gevonden.

 • Integratiefeest met thema ‘Roemenië’ op zaterdag 6 mei

  In Asse wonen iets meer dan duizend mensen met de Roemeense nationaliteit, waardoor ze, op de Belgen na, de grootste bevolkingsgroep vormen in onze gemeente.

  28 april
 • CKO Hopsassa wint de Gouden Kinderschoen

  CKO Hopsassa wint de Gouden Kinderschoen in de categorie ‘Beleid’

  Op donderdag 27 april vond de 'Inspiratiedag Kinderopvang' plaats, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) met maar liefst 680 deelnemers. Het Steunpunt Kinderopvang van de VVSG reikte in een aantal categorieën de Gouden Kinderschoen uit, een trofee voor lokale kinderopvanginitiatieven die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen kunnen zijn. 

  28 april
 • Vakantiejobs 2017

  Vakantiejobs 2017

  Tot en met 15 mei kan je je kandidaat stellen voor een vakantiejob bij de gemeente of het OCMW. Interesse? Stuur de vereiste documenten dan tijdig naar vacatures@asse.be.

  27 april
 • Plaatsing rioolaansluitingen Pastinakenstraat - 26/04 t.e.m. 04/05

  Van 26 april tot en met 4 mei plaatst IR De Jonge & Zoon in opdracht van het gemeentebestuur twee nieuwe rioolaansluitingen in de Pastinakenstraat, meer bepaald in het deel tussen Boekfos en de rotonde aan Parklaan – Pastinakenstraat.

  27 april
 • Begeleid de kinderactiviteiten tijdens 'Leve de boer'

  Tijdens de boerenmarkt 'Leve de boer' kunnen kinderen aan heel wat leuke activiteiten deelnemen. Wij zijn nog op zoek naar vier vrijwilligers die deze activiteiten willen begeleiden.

  26 april
 • Leve de boer - zondag 21 mei

  Op zondag 21 mei kan je vanaf 11.00 uur op de Markt van Asse terecht voor overheerlijke verse Assese producten: kersen, prei, appels, sappen, bloemen, cider en nog veel meer. Tot 17.00 uur kan je genieten van al dat lekkers!

  21 april
 • Hopduvel

  De Hopduvel keert terug op vrijdag 5 mei

  Vele Assenaren zagen de afwezigheid van de Hopduvel met lede ogen aan, maar voor hen is er meer dan opbeurend nieuws: de Hopduvel komt terug! Op vrijdag 5 mei wordt de Hopduvel feestelijk onthuld, waarna hij opnieuw zal heersen over de Markt van Asse. De feestelijkheden starten om 20.30 uur en eindigen rond 23.00 uur.

  21 april
 • Lezing - Overgewicht en obesitas bij jong en oud: een epidemie? - donderdag 4 mei

  Steeds meer kinderen en volwasse­nen hebben last van overgewicht. Chirurge Kristel De Vogelaere is gespecialiseerd in vermagerings­ingrepen. In haar praktijk in Asse (Kobbegem) ziet zij dagelijks zwaarlijvige mensen die vechten tegen deze chronische ziekte.

   

  21 april
 • Plaatsing ezelsruggen Poverstraat, Dorpsstraat en Reekstraat

  In de Poverstraat, Dorpsstraat en Reekstraat wordt ter hoogte van de asverschuivingen of versmallingen vaak over het fietspad/voetpad gereden bij het kruisen van tegenliggers.

  13 april
 • Affiche netheidscampagne 'Sterk in opruimwerk'

  Start netheidscampagne 'Sterk in opruimwerk'

  Het gemeentebestuur start volgende week opnieuw met een grote netheidscampagne die moet zorgen voor een nettere gemeente maar ook voor een groter bewustzijn bij de inwoners!

  12 april
 • Onderhoudswerken aan wegdek Gentsesteenweg vanaf 18/04

  Vanaf dinsdag 18 april voert het Agentschap Wegen en Verkeer onderhoudswerken uit op twee locaties op de Gentsesteenweg (N9) in Asse. Op de website van het Agentschap vind je meer informatie.

  10 april
 • Enquête naar de arbeidskrachten - FOD Economie

  Sinds 1 januari 1999 organiseert de Algemene Directie Statistiek op vraag van Eurostat een doorlopende enquête naar arbeidskrachten bij 58 500 huishoudens.

  06 april
 • Plaatsing van snelheidsinformatieborden

  Het bestuur kocht onlangs 10 snelheidsinformatieborden aan. Het gaat om borden met weergave van smileys en de geldende snelheidslimiet. Dankzij de 30 cm grote cijfers en pictogrammen is het snelheidsbord vanaf grote afstand leesbaar.

  29 maart
 • Heruitgave fietskaart Vlaams-Brabant

  Toerisme Vlaams-Brabant wil tegen juni 2018 de fietskaart Vlaams-Brabant heruitgeven.

  23 maart
 • Drinkwaterreservoir

  Bouw drinkwaterreservoir met pompstation te Asse

  FARYS | TMVW voorziet de bouw van een drinkwaterreservoir met pompstation langs de Gentsesteenweg in Asse, tussen de huisnummers 177 en 189. Het drinkwaterreservoir moet piekverbruik opvangen en als buffer dienen in geval er problemen optreden bij de productie en de aanvoer van drinkwater.

  22 maart
 • Vlaandere Feest!

  Feestcheques Vlaanderen Feest!

  Plan jij met je vereniging of wijk- of straatcomité een straatfeest in het weekend van 30 juni t.e.m. 2 juli, in de feestweek van 4 t.e.m. 10 juli of op de Vlaamse feestdag zelf? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een feestcheque ter waarde van max. 170 euro! Je kan je kandidaat stellen vanaf 11 maart tot en met 30 april. Meer info: www.vlaanderenfeest.eu.

  Wees snel want het aantal feestcheques is beperkt!

  10 maart
 • Vogelgriepvirus - verlenging en verdere versoepeling van de preventieve maatregelen - UPDATE

  Gezien het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, worden de voorzorgsmaatregelen vanaf 11 maart verlengd. Tegelijk worden evenwel verdere versoepelingen mogelijk voor activiteiten, die weinig risico inhouden op contact met wilde vogels.

  07 maart
 • Enquêteurs van de Studiedienst van de Vlaamse regering op pad in Asse

  Jaarlijks voert de Studiedienst van de Vlaamse regering een onderzoek uit bij de bevolking in het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met dit onderzoek wil de overheid weten met welke problemen de burger te maken krijgt, wat hij verwacht van de toekomst en hoe hij staat tegenover een aantal overheidsmaatregelen. Dit jaar zijn er onder meer vragen over mediagebruik, contacten met personen uit andere culturen, vrije tijd, deelname aan het verenigingsleven, vertrouwen in de overheid, ...

  07 maart
 • Enquête Algemene Directie Statistiek

  De Algemene Directie Statistiek organiseert bij een aantal huishoudens in Asse een officiële enquête naar de inkomens en levensomstandigheden. Deze enquête wordt op basis van een Europese Verordening door alle nationale statistische instellingen van de Europese Gemeenschap georganiseerd.

  07 maart
 • Feest in Breughelbroek - 24 mei 2017 - Geef jij dit feest mee vorm?

  Naar jaarlijkse traditie wordt er ook dit jaar een feest georganiseerd in Breughelbroek, een feest voor en door inwoners op woensdag 24 mei.

  01 februari
 • Sport-Na-Schoolpas

  Sport-Na-Schoolpas

  Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en Sport Vlaanderen lanceren in heel Vlaanderen de Sport-Na-Schoolpas (SNS-pas). Met de SNS-pas kunnen leerlingen van het 3de tot 6de jaar secundair (een doelgroep die zeer moeilijk te bereiken is) gebruik maken van een sportief aanbod.

  18 januari
 • Inschrijven basisscholen Asse schooljaar 2017-2018

  Als je je kind(eren) wil inschrijven in de lagere school voor het schooljaar 2017-2018, dien je je eerst aan te melden op aanmelden.asse.be. We organiseerden een infoavond op 17 november in Spinibo, maar heb je nog vragen of wil je graag meer weten over de aanmelding- en inschrijvingsprocedure kan je terecht bij onderstaande organisaties.

  06 januari
 • Vacatures OCMW

  Op de website van OCMW Asse vind je een overzicht van lopende vacatures bij het OCMW.

  19 december
 • Volg Asse op Instagram!

  Via de Instagramaccount 'gemeenteasse' worden mooie plekjes in Asse en haar deelgemeenten in de kijker gezet. Je vindt er ook foto's van evenementen of de opbouw ervan, als leuke teaser voor de bezoekers. Ontdek zo meer van Asse, maar laat vooral ook zien hoe je zelf Asse beleeft!

  01 december
 • Snelheidsbeperking Relegem t.g.v. werken Rassel

  Het gemeentebestuur ontving al meermaals klachten over sluipverkeer dat aan hoge snelheid Relegem doorkruist om zo de werken aan Rassel te vermijden, uitgevoerd door de gemeente Wemmel op haar grondgebied.

  20 oktober
 • Werken in de Rassel in Wemmel

  Werken aan Rassel in Wemmel

  De gemeente Wemmel is gestart met de heraanleg van de Rassel tussen de grens met Relegem en Windberg. De Rassel wordt aan beide zijden van de straat uitgerust met een breed fietspad en nieuwe voetpaden. Ook wordt een bijkomende riolering voor hemelwater geplaatst.

  05 september
 • Dienst Vreemdelingenzaken gesloten op woensdag

  De dienst Vreemdelingenzaken is tijdelijk gesloten op woensdag.

  20 juni
1