naar inhoud

Praktisch

Brabantse Kouters

Asse maakt samen met 10 andere gemeenten (Affligem, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde, Wemmel en Zemst) deel uit van de Brabantse Kouters.
De 11 gemeenten hebben heel wat in petto.
Op amper een boogscheut van het centrum van Europa vind je uitgestrekte velden, prachtige vergezichten en talrijke lekkernijen. Het contrast met de hoofdstad kan niet groter zijn. Het landschap van de Brabantse Kouters is zeer rijk en gevarieerd. Beekjes en rivieren kronkelen zich doorheen de valleien. Hier regeren nog steeds land- en tuinbouw. Getuigen hiervan zijn de vele mooie en grote hoeves en de weidse weilanden en akkers. Heel wat historische families en instellingen drukten hun stempel op de Brabantse Kouters, zoals de Berthouts, de heren van Grimbergen en de heren van Asse.

Zin gekregen om deze streek te verkennen?
Brabantse Kouters helpt je verder om bijvoorbeeld een dagvullend programma met mirakels, duvels en geuze in Asse te ontdekken.

Aarzel niet en surf verder naar de webstek van de Brabantse Kouters, http://www.brabantsekouters.be/ of neem contact met het kantoor van de Brabantse Kouters: Pastoor Woutersstraat 1B, 1850 Grimbergen (naast de streekproductenwinkel), T 02 270 99 30, toerisme@brabantsekouters.be.