Asse opnieuw warmste gemeente in 2022

1 op 8. Dat is hoeveel Vlamingen er geboren worden in kansarmoede. Dat is veel en het blijft vaak een verdoken probleem. Daarom gaan we dit jaar tijdens De Warmste Week samen 'vlammen' tegen kansarmoede.

Als lokaal bestuur komen wij ook in aanraking met kansarmoede. Verschillende van onze diensten (zoals de sociale dienst, het Huis van het Kind) en de scholen ondernemen acties rond kans- en kinderarmoede. Lees hier meer over.

Organiseer zelf een actie

Onder het motto ‘samen sterker’ willen we je aanmoedigen om een actie te organiseren voor De Warmste Week. Wafels bakken, auto’s wassen, een fuif organiseren‚Ķ¬†er zijn veel leuke acties mogelijk.
Samen maken we van Asse de warmste gemeente!

  • Je kan je actie tot en met 23 december 2022 registreren op De Warmste Week. Je actie loopt ten laatste af op 24 december 2022.
  • Registreer je actie zeker ook via ons webformulier.
  • Naar welk goed doel gaat de opbrengst? De centjes gaan naar het DWW Fonds (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) dat projecten steunt rond kansarmoede. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor projecten die in 2023 worden uitgevoerd.
  • Wat doen wij om jouw actie te steunen? Je kan bij ons een gratis lokaal aanvragen om je actie te laten doorgaan. Maar dat is niet alles, we zetten je actie ook in de kijker. Overzicht van alle acties.

Op de website van De Warmste Week krijg je een antwoord op je vragen.

Gepubliceerd op maandag 26 september 2022 14.50 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be