Kerremanspark

Ontdek het Kerremanspark in Zellik!

In 2018 werd het Kerremanspark officieel geopend, ben je al gaan kijken? Via het parklint met een lengte van 1 km ontdek je de verschillende sfeerzones: (speel)bossen, een picknickplek, een bufferbekken met riet waar verschillende vogels zich verschuilen, strak speelgazon, bloemrijke hooilandjes … .

Fiets via de fietssnelweg naar het Kerremanspark en ontdek zelf hoe mooi het daar geworden is.

Vallei van de Molenbeek

Het Kerremanspark vormt een groene schakel in de vallei van de Molenbeek, in een groter geheel van natuurgebieden, zoals het Moeras van Ganshoren, het Koning Boudewijnpark, het Laarbeekbos aan Brusselse zijde en het openruimtegebied van het Hooghof in Zellik. Dankzij die schakel van groengebieden kunnen planten en dieren zich gemakkelijk verspreiden, wat de aanwezige, soms bedreigde planten en dieren ten goede komt.

Ringslang

De ringslang, koestersoort van de gemeente Asse, is zo’n graag geziene gast in de omgeving. Ze wordt tot 100 cm groot en leeft van muizen, kikkers of kleine visjes. Als je een beetje geluk hebt, kan je die hier dus tegenkomen.

Wandelaars moeten geen schrik hebben. De slangen leven verborgen en willen bij een confrontatie alleen maar vluchten. Zelfs als je ze vastneemt, zijn ze niet agressief. Ze zullen zich voor dood houden, omdat roofdieren in de natuur alleen interesse hebben in levende dieren. Of de grotere exemplaren ledigen hun darmkanaal om een stinkende vloeistof uit te scheiden. Ook voor het ecosysteem zijn de ringslangen evenmin een bedreiging, want er zijn kikkers en padden genoeg. En met de eksters, kraaien, fazanten, reigers en vossen hebben de jonge slangen, die niet groter zijn dan een potlood, zelf voldoende natuurlijke vijanden.

Wist je dat de ringslang naast de adder en de gladde slang één van de drie slangensoorten die in België voorkomen (de hazelworm kennen we ook, maar dat is een hagedis zonder poten).

Geniet van dit stukje natuur aan de rand van onze hoofdstad.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be