Onderhoudswerken op Brusselse ring in Groot-Bijgaarden

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf donderdag 10 augustus onderhoudswerken uit op twee bruggen van de Brusselse ring in Groot-Bijgaarden. Tot oktober wordt hinder verwacht.

Tot begin september wordt eerst de brug van de Brusselse ring over de E40 in beide richtingen (binnen- en buitenring) aangepakt. Daarna volgt nog de brug voor het verkeer dat vanuit Halle (via de binnenring) komt en de E40 richting Gent neemt. Die werken zijn voorzien tijdens drie weekends in oktober.

Beperkte hinder verwacht in augustus

Tijdens de werken op de binnen- en buitenring in augustus kan het verkeer op twee versmalde rijstroken blijven rijden aan 70 km/u. Aangezien er nu al twee rijstroken zijn op de punten waar de signalisatie wordt geplaatst, is er geen vermindering in aantal rijstroken en kan dus enkel de versmalling voor lichte filevorming zorgen.

Omleiding via complex Halle

Ook op de brug van de binnenring richting Gent zal Wegen en Verkeer onderhoudswerken uitvoeren. De concrete timing en impact van die werken is momenteel nog niet bekend. Deze staan gepland gedurende drie weekends in oktober. Vermoedelijk zal het verkeer dat van Halle naar Gent wil, moeten omrijden via het op- en afrittencomplex van Asse (nr. 10).

Alle actuele informatie over deze werken is te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gepubliceerd op donderdag 10 augustus 2023 9 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be