Triagepost in Merchtem

Heb je koorts, hoest, kortademigheid en vertoon je sterke symptomen van het coronavirus? Dan kan je, na doorverwijzing door de huisarts, terecht in de triagepost van Merchtem waar de sporthal dienst doet als triagepost.

In de triagepost kan bepaald worden of een ziekenhuisopname nodig is.

Concreet is het de bedoeling dat zieke inwoners naar hun huisarts bellen. Die kan dan telefonisch bepalen of verder onderzoek al dan niet nodig is en de patiënt eventueel naar een triagepost doorsturen. De aanwezige dokters kunnen er iedereen onderzoeken en een diagnose stellen: gaat het om een griep, een verkoudheid of is het toch corona? De dokters bepalen er welke medicatie nodig is, of de patiënt naar huis kan met of zonder quarantaine en of een ziekenhuisopname nodig is. Op deze manier kunnen we iedereen goed en veilig onderzoeken en zo de spoeddienst ontlasten.

Vanuit de triagepost kunnen de artsen ook testen en bloedafname uitvoeren, zodat ze een betere diagnose kunnen stellen en de patiënten sneller gerust kunnen stellen.
De huisarts beslist of hij de patiënt naar de triagepost stuurt of niet. 
Zo’n triagepost kan ervoor zorgen dat onze samenleving deze crisis beter kan verslaan.

Samengevat: consultaties in de triageposten zijn enkel op verwijzing van de huisarts. Aangezien alle huisartsen van Asse in de triagepost van Merchtem actief zijn (gekoppeld aan de huisartsenwachtpost), zullen patiënten doorgestuurd worden naar de triagepost in Merchtem.

Gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 16.53 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be