Aangepaste loketwerking in kader van coronamaatregelen

Omwille van de strengere maatregelen van de federale regering en de evolutie van van het coronavirus ontving de dienst Burgerzaken nieuwe onderrichtingen van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om een aantal procedures uitzonderlijk aan te passen.

Deze verplichten ons ertoe de gemeentelijke loketwerking voor de dienst Burgerzaken aan te passen. Onze dienstverlening naar de burger blijft centraal staan, maar de loketwerking wordt aangepast.

Concreet wil dit zeggen dat we je vragen om niet-dringende zaken uit te stellen. Voor de zaken waarvoor het kan, vragen we om deze bij voorkeur vanop afstand te regelen. Dit kan via ons e-loket, online of via mail. Het is veilig, snel en eenvoudig, het bespaart je een verplaatsing en kan ook buiten de openingsuren.

We blijven uiteraard wel de continu├»teit van de essentiële diensten garanderen. Voor dringende zaken kan je nog steeds telefonisch (02 454 19 19) een afspraak maken. Onze diensten beantwoorden uiteraard ook je vragen die via mail of telefonisch worden gesteld.

De lopende, reeds gemaakte afspraken worden eveneens afgewerkt. Indien je verhinderd bent om naar je reeds gemaakte afspraak te komen, gelieve ons dan telefonisch te contacteren of annuleer zelf digitaal je afspraak.

Om een bezoek aan ons gemeentehuis veilig te laten verlopen, vragen we om de volgende regels op te volgen:

  • Kom alleen, tenzij het niet anders kan. Check hiervoor steeds de website (www.asse.be). We vermelden daar wanneer iemand anders mee moet komen (bijvoorbeeld bij de aanvraag van een Kids-ID).
  • Draag een mondmasker.
  • Ontsmet bij het binnenkomen je handen.
  • Bewaar altijd 1,5 meter afstand tegenover andere inwoners en medewerkers.
  • Respecteer het uur van je afspraak. Kom niet te vroeg of te laat. Blijf ook niet staan om een praatje te maken.
  • Ben je ziek? Kom dan op een ander moment.

Hou onze website in de gaten voor de meest actuele informatie of informeer telefonisch via T 02 454 19 19.

Gepubliceerd op vrijdag 30 oktober 2020 14.58 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be