Belpop Bonanza Noordrand

Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. Maar nu gaan Jan en Jimmy een stap verder: maatwerk. Belpop Bonanza Noordrand wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Asse, Opwijk, Meise, Wemmel...

De muzikale geschiedenis van de Brusselse Noordrand volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing


Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. Maar nu gaan Jan en Jimmy een stap verder: maatwerk. Belpop Bonanza Noordrand wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Asse, Opwijk, Meise, Wemmel…


De Noordrand van Vlaams-Brabant is het Beverly Hills van de popmuziek. Waar de sterren altijd graag hebben gewoond. En waar de Nederlandstalige rock is geboren.


Over de ontdekker van Clouseau, de culthit van Stash en het fenomeen Rudy Silvester. Het pionierswerk van Raymond, de evergreens van Ann Christy en de pop van The Bet.De muzikale geschiedenis van de Brusselse Noordrand is groot en bijzonder. De hoogste tijd om de rijkdom van het gebied in kaart te brengen.


Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.


Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan 'Belpop' op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks.


Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.


De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto's en bewegend beeld. De saus is humor. Heel veel humor.


Belpop Bonanza loopt sinds 2013 en kent een stijgend succes. De jongste theatershow Belpop Bonanza Quattro was goed voor 60 voorstellingen - onder meer in Asse, Meise, Strombeek-Bever en Vilvoorde - en bijna 25.000 toeschouwers.


Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk.


Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.


Belpop Bonanza Noordrand wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Asse, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Strombeek-Bever, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst.


Is daar iets te vinden? Natuurlijk. De Brusselse Noordrand is het Beverly Hills van de nationale popmuziek. Waar de sterren altijd graag hebben gewoond. En waar de Nederlandstalige rock is geboren.


Moet dat zonodig uitgespit worden door twee 'buitenstaanders'? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…


Belpop Bonanza Noordrand wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk met een gouden rand…MUZIEK UIT DE NOORDRAND. WAAR DENK JE ZOAL AAN?


- de ontdekker van Ferre Grignard en Clouseau

- de evergreens van Ann Christy

- de trouwste luitenant van Will Tura

- het trouwfeest van Bobbejaan Schoepen

- de wilde jaren van Jan Van Eycken

- het pionierswerk van Raymond van het Groenewoud en Erik Van Neygen

- het stamcafé van Johan Verminnen

- de garagerock van The Spanks

- het fenomeen Rudy Silvester

- de escapades van Adamo

- de pop van The Bet

- de geboorteplek van Nicole Josy

- de thuis van Sandra Kim en Kris Wauters

- de culthit van Stash

- de geestelijke vader van Samson

- het Engels van De Mens

- de vakbondsactie van Daan Stuyven

- The Small Faces in Zaventem

- het stamcafé van Dee Dee RamoneDE MAKERS


Jan Delvaux is de auteur van 'Belpop. De Eerste Vijftig Jaar' (2011), 'Rock Werchter. Sinds 1975' (2014) en 'Belpop Bonanza' (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van 'Belpop' op Canvas. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.


Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) draait tafels bij Discobar Galaxie en onder eigen naam. Hij is auteurcomponist en bedienaar van laptops en drummachines. Na honderden feestjes, festivals en radioshows heeft de man een meestergraad behaald.LOF VOOR BELPOP BONANZA


“Belpop Bonanza is een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin.” **** - Het Nieuwsblad


“Een zeldzame combinatie van kwaliteit en humor.” Een toeschouwer


“Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium.” **** - De StandaardBELPOP BONANZA NOORDRAND: EEN AVOND MET HANS KUSTERS


In haast elke Belpop Bonanza-show wordt zijn naam genoemd, hij is al meer dan 50 jaar één van dé spilfiguren in de muziekbusiness én woont in Asse! Muziekuitgever Hans Kusters ontdekte Ferre Grignard, Clouseau, Stef Bos, Ingeborg, Hans de Booij en Wannes Van de Velde.


In het kader van Belpop Bonanza Noordrand interviewt Jan Delvaux de man achter Belgiës meest succesvolle popgroep ooit.


Zij worden geflankeerd door aanstormend talent Anton De Wolf, zanger-gitarist van Bel-Air. Het ovenverse drietal speelt ook haar favoriete Belpop-nummers.Jan en Jimmy komen met deze show ook langs bij de collega's van CC Strombeek; namelijk op vrijdag 3 april 2020.

info en tickets: https://www.ccstrombeek.be/belpopbonanzanoordrand

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,50
Basistarief: € 18,50; ABO +21: € 18,50; VVK: € 20,50; KA: € 22,50

Waar

cultuurzaal Oud Gasthuis

Tickets

Organisatie

CC Asse

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be