MAURICE WYCKAERT 'a-typisch'

grote weergave Maurice Wyckaert Brussel 1957 (Julien Coulommier) ©Julien Coulommier
MAURICE WYCKAERT °1923 +1996
19.01 – 23.02.2020

'a-typisch'

Maurice Wyckaert is bij het publiek vooral gekend omwille van zijn kleurrijke, lyrisch abstracte landschappen. In zijn vroegste landschappen van de beginjaren '60 is de invloed van Jean Brusselmans nog merkbaar. Hij schakelt over naar de lyrische abstractie in combinatie met kalligrafische elementen. De Germaanse cultuur en de Amerikaanse kunstinnovaties brengen Wyckaert tot zijn persoonlijke stijl. Zijn werk wordt lichter, het kleurenpalet meer uitgebreid, intenser en levendiger, er zit meer zuurstof in.

Via zijn Deense vriend Asger Jorn, was Wyckaert nauw verbonden met de Cobra, hij was medeoprichter van het tijdschrift 'De Meridiaan' en de Brusselse galerie Taptoe, een kunstencentrum opgericht uit de Cobra beweging. Maurice Wyckaert sloot zich tijdelijk aan bij de Situationistische beweging. Deze kunstenaars maakten immense , abstracte schilderijen. Alhoewel minder bekend, behoort Maurice Wyckaert tot de Belgische avant-garde.

Voor de tentoonstelling 'a-typisch' in galerie De Ziener, Asse, ligt de focus op de werken van Wyckaert die we als 'buitenbeentjes' binnen het oeuvre kunnen beschouwen.
De meeste werken komen uit de verzameling van de familie Wyckaert.

De Ziener- Stationsstraat 55-1730 Asse
open : vrijdag, zaterdag, zondag van 15 tot 18 uur en op afspraak.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Galerie De Ziener

Organisatie

Galerie De Ziener

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be