Workshop: Outdoor EHBO (16+)

grote weergave bca (bca) ©bca
Al spelend is een ongeval snel gebeurd. En het wordt al vlug helemaal anders als dit ongeval midden in het bos gebeurt. Gespecialiseerde hulp is dan iets minder snel ter plaatse dan normaal. Weet jij (nog) hoe je deze situatie het beste aanpakt?
Ja of nee? Sowieso is herhaling de beste leerschool.
En zeker als de leerstof recht naar je afkomt in (bijna) levensechte simulaties.Tijdens deze (refresh) workshop overlopen we de basis van eerste hulp maar gaan daarbij ook iets verder. Zelfredzaamheid is dan ook van groot belang in een outdoor omgeving. Niet alleen moeten we de gepaste eerste hulp kunnen bieden direct na het ongeval, ook daarna moeten we de gepaste zorg kunnen bieden aan het slachtoffer.

Na deze refresh workshop ben je (weer) in staat om gepast te reageren op bepaalde noodsituaties en kwetsuren in een outdoor omgeving. Je bent in staat om alarmsignalen op te pikken zodat je tijdig gespecialiseerde hulp kan inroepen en eventueel je slachtoffer te stabiliseren en te repatriëren.
Deze (refresh) workshop bevat geen droge leerstof. Integendeel! We snijden elk onderdeel aan met (bijna) levensechte simulaties door gebruik te maken van acteurs met de nodige trauma grim. We gaan het niet leren uit het boekje maar ondervinden recht in het veld/bos.

Door de samenwerking met gediplomeerde medisch opgeleide lesgevers, zowel uit de burgerij als uit het Belgisch leger, weet je welke technieken binnen het kader van de Belgische wetgeving vallen en welke technieken juist een stapje verder gaan.

Volgende thema's zullen aan bod komen via verschillende levensechte casussen:
Snijwonden, brandwonden, verstuikingen en breuken, val trauma's, onderkoeling, evacuatieprocedures, reanimatie, …

Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier op www.basecampadventures.be

De kostprijs bedraagt €45 p.p. en €25 p.p.voor jeugdbegeleiders.
Deze prijs omvat: De nodige begeleiding, huur materiaal en accommodatie,1 drankje, doorlopende aanvulling van drinkwater, thee & koffie en 21% btw.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be.
De inschrijving is pas definitief na betaling.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 45,00
Basistarief: 45,00 €; Tot 16 jaar: 20,00 €

Waar

Organisatie

Basecamp vzw

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be