(Groot)ouder-kind bushcraft weekend Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave bca (bca) ©bca
Tijdens dit ouder-kind bushcraft weekend gaan we samen op ontdekking in en met de natuur.
Bushcraft vormt een brug tussen gebruiken van natuurvolkeren en onze voorouders met de hedendaagse maatschappij en het contact met de natuur.
Je vormt doorheen het weekend samen met je kind(eren) een werkend team waar je veel zal bijleren van ouder op kind en van kind op ouder.
Een weekend waar de band met de natuur en je kinderen versterkt wordt, een avontuur dat ze niet snel zullen vergeten.

De centrale uitvalbasis tijdens dit weekend is onze vuurtent op de terreinen van de Campo Molen. Vandaaruit gaan we iedere dag op ontdekking. Zo leren we onder leiding van echte bushcraft experts allerhande survivalskills.

Het mes is één van de belangrijkste werktuigen die we doorheen dit weekend vaak zullen gebruiken voor allerhande projectjes. Na de kennismaking gaan we dan ook direct aan de slag om hiermee veilig te leren omgaan. Naast het mes gebruik staat ook het vuur centraal tijdens dit weekend. We leren niet alleen om vuur te maken met een vuurstick en natuurlijke materialen maar gaan het vuur ook gebruiken als werktuig en als keuken. Verder gaan we aan de slag met een paar leuke crea-projectjes en maken we een wist-je-dat-jestocht. Overnachten doen we natuurlijk in een zelf opgebouwde shelter (of tent).

Net zoals echte Bushcrafters werken we tijdens het kamp ook met het -Visitor pay back-principe.
Bushcraft draait vooral rond geven en nemen. Tijdens dit kamp gaan we aan de slag met heel wat natuurlijke materialen om bijvoorbeeld vuur te maken, ons te verzorgen, een berkenbast potje te maken,...
We zijn de natuur daar heel dankbaar voor en doen daar steeds iets evenwaardig voor terug.

Zelf mee te brengen: Matje, slaapzak, bord en bestek, een herbruikbare drinkfles en reservekledij.
Heel het kamp gaat buiten door. Voorzie zeker gepaste kledij dat vuil mag worden. Bij koud weer is het kleden in laagjes een absolute must!
Alle andere materialen voor de workshops en onderkomen voorzien wij.
Eigen materiaal zoals: tarp, mes/bijl/zaag, mag meegebracht worden maar is niet noodzakelijk.


Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier op www.basecampadventures.be
De kostprijs bedraagt € 120 p.p. volwassenen, €85 p.p. kinderen (7-14 jaar).
Deze prijs omvat: De nodige begeleiding, huur materiaal en accommodatie, doorlopend water, thee & koffie, overnachting op volpension en 21% BTW.

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 120,00
Basistarief: 120,00 €; Kinderen tot 14 jaar: 85,00 €

Waar

Organisatie

Basecamp vzw

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be