PRIESTERESSEN WORKSHOPS

grote weergave Imbolc Brighid (geen) ©geen
PRIESTERESSEN WORKSHOPS
Deze workshops zijn voor vrouwen die reeds een spiritueel traject achter de rug hebben en die zich graag verdiepen in dienstbaarheid aan de godin. Het zijn initiërende intensieve dagworkshops, waarbij we onze diepgewortelde vrouwelijke spirituele krachten gaan uitoefenen.
Als we harmonieus in ons vrouwelijk lijfje willen leven dan moeten we één zijn met de natuurlijke elementen rondom ons. Evenwicht betekent dat je afgestemd bent op alle subtiele trillingen in het universum. Onze trillingen zijn afhankelijk van het land waarop we leven . Om het land te eren gaan we alles wat in verbinding met het land staat eren en dat doen we met ceremonies op omslagpunten in de kringloop der seizoenen.
Ons lichaam verandert door het jaar heen, het zonlicht in de seizoenen hebben invloed op ons bloed en onze hormonen, maar desondanks proberen wij alles hetzelfde te doen. We proberen slapen en werken gelijk te houden en dat heeft to gevolg dat ons lichaam niet meer trilt op het land waar we wonen.
Om ons spirituele lichaam te voeden en ons fysieke, mentale en emotionele lichaam in balans te houden, gaan we ons telkens herverbinden met het land op de 4 vuurfeesten en 4 zonnewenden-equinoxen … De Keltische Goden en Godinnen komen ook aan bod.

21 DECEMBER 2017 – “YULE”
Yule of Joel is de Winter zonnewende, Midwinter. De kortste dag en langste nacht; vanaf nu worden de dagen weer langer. De God (de Zon) wordt geboren uit de Godin. Eigenlijk viert iedereen het Joelfeest: Horus werd uit Isis geboren, Maria bracht Jesus ter wereld. Toeval? Neen, veel Pagan feesten zijn door de christenen geadopteerd en leven dus voort in hun godsdienst, zij het zwaar uitgehold.

2 FEB 2018 – “IMBOLC”
We beginnen ons priesteressen jaar met het vieren van Imbolc ! Imbolc is het festival die geassocieerd wordt met de vruchtbaarheid van de aarde en de terugkeer van het licht en is gewijd aan de lichtgodin Brigit.
De roomskatholieken noemen het Maria Lichtmis. Hierbij zullen we ons gaan onderdompelen in genezende klanken en zullen we een reinigende ceremonie doen om onze buik vrij te maken van alle oude rommel zodat we het heilig zaad kunnen ontvangen in onze baarmoeder!

20 MAART 2018 – “OSTARA”
Deze keltische hoogdag is gewijd aan de godin van de lente Ostara (ook Eostar of Istar) genaamd.
Ostara is afgeleid van de Germaanse maangodin van de vruchtbaarheid Eostre en staat voor het nieuwe leven dat het punt staat te worden geboren. De 2 symbolen zijn de haas en het ei welke door het Christelijk geloof zijn geadopteerd voor de viering van Pasen. De paganisten uit de oudheid gaven elkaar gekleurde eieren als symbool van een nieuw leven en vruchtbaarheid.

1 MEI 2018 – “BELTANE”
Bij beltane komen onze vrouwelijke energieën wakker in de verschillende dimensies . De basis van onze kundalini wordt wakker en wij beginnen meer en meer de levensenergie te voelen die opborrelt vanuit de bron. Hier is het een magische dag waarop de grenzen tussen deze werkelijkheid en andere dimensies vervagen en wanneer wij, de levenden gemakkelijk toegang hebben tot de verschillende andere werelden
Beltane is de magische dag waarop de grenzen tussen de normale werkelijkheid en de Andere Wereld vervagen en er dus allerlei wonderlijke dingen kunnen gebeuren Anders dan tijdens Samhain, wanneer de doden toegang hebben tot het rijk der levenden, kunnen nu omgekeerd de levenden hun wereld verlaten en bijvoorbeeld het elfenrijk bezoeken.

21 JUNI 2018 – “LITHA”
De zonnewende is de meest krachtige periode van het jaar voor de Zonne God. Het vuur speelt een prominente rol in ons ritueel . Het element Vuur is het element van transformatie.
Litha, middelpunt van de zomer waar de zon op haar hoogste punt staat. De langste dag vol overvloed, vruchtbaarheid en vreugde. Hierbij is de ontvangende en gevende schoot van de Godin onontbeerlijk. Zij is de gulle, warme moeder met open armen om ons te ontvangen. Gedurende de midzomernacht staat de poort van de elfenwereld open en het is de krachtigste periode van het jaar voor de Zonnegod maar ook het hoogtepunt van de maangodin die verschijnt als Venus. Het vuur speelt een prominent rol en is heel transformerend.
? Sound + Fire = Passion ?

1 AUG 2018 – “LUGHNASADH”
Lughnasadh is het eerste oogstfestival dat gevierd wordt. We zitten in het midden van de zomerse overvloed en beginnen ons voorbereiden op de herfst. Granen en fruit worden bewaard voor de wintermaanden.De overvloed zit hem ook in de vreugde die we in ons hart kunnen opwekken. De zomermaanden geven ons het gevoel van vrijheid en openheid, en deze energie slaan we op als reserve in onze cellen.
De priesteres houdt zich bezig met de grote aanwezigheid van de elfenwereld, de sterren en ook van de bewoners van Venus die huishouding houden in ons liefdesleven. We zullen een grote schoonmaak houden om ons in vorm te houden en zullen een aantal dimensies gaan navigeren om inzichten te krijgen.

Meer informatie en inschrijven op de website http://www.butterflycircles.com

Wat breng je mee : kussen, dekentje en iets om te delen tijdens lunch (soep, brood en kaas is altijd voorzien)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 80,00
Basistarief: 80,00 €; Indien je de hele reeks volgt: 70,00 €

Waar

Butterfly Circles

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be