Da Vinci in Harmony

grote weergave Da Vinci in Harmony (De Gilde) ©De Gilde
Voor de inmiddels 16de editie van de succesvolle 'in Harmony'-concertformule creëert harmonie De Gilde een programma rond 'homo universalis' Leonardo Da Vinci. Uitvinder, architect, ingenieur, filosoof, schrijver, schilder, tekenaar, musicus, anatomist, kaartenmaker….

Blikvanger is de compositie 'Leonardo dreams' die op weergaloze wijze het leven, werk en hersenspinsels van Da Vinci verklankt.

Door toevoeging van woord (acteur Koen Van Impe, tekst van Eddy Mahieu) en beeld (Paul Contryn, Beeldsmederij DE MAAN) word je helemaal meegezogen in Da Vinci's wonderlijke en mysterieuze wereld. We zoeken een antwoord op de vraag: was Leonardo da Vinci werkelijk zo geniaal als men altijd beweert?

Wie doet mee?
De muzikanten van harmonie De Gilde onder leiding van Pieter Vandermeiren en De Gildejeugd onder leiding van Lieve De Rop krijgen het gezelschap van Koen Van Impe (verteller) en Paul Contryn ('ver'beeldend aspect). Gilde-medewerker Eddy Mahieu, die al heel lang een gezonde affiniteit heeft voor de Nederlandse taal, schreef de tekst en schetst een inventief beeld van het fenomeen Da Vinci.

Koen Van Impe
Acteur Koen Van Impe (°1964) volgde een opleiding drama aan het Conservatorium van Antwerpen en speelde in tal van theatergezelschappen. Ook als tv-acteur bouwde hij een indrukwekkend cv op met rollen in onder meer 'Katarakt', 'Aspe' en 'Salamander'. Als filmacteur schitterde hij in o.a. 'De Indringer', 'Ben X', 'De SM Rechter' en 'Daens'.
Tijdens 'Da Vinci in Harmony' kruipt hij in de huid van Michelangelo en brengt het intrigerend verhaal van diens tijdgenoot Leonardo Da Vinci. Een tekst die uit de pen vloeide van Eddy Mahieu.

Paul Contryn
Beeldsmederij DE MAAN bouwt voort op de lange traditie van het Mechels Stadspoppentheater, dat in 1948 door poppentheaterpionier Jef Contryn werd opgericht. Louis Contryn, de zoon van Jef, zette de traditie daarna verder. Ook Paul Contryn (°1961), zoon van Louis, is een vaste waarde als maker en bespeler van figuren en tekenaar/schilder. Hij zoekt in overleg altijd naar de gepaste vorm om een vertelling te dienen. Paul hangt dus niet vast aan één materiaal, één soort figuren of één bepaalde soort objecten maar gaat altijd weer 'op zoek'. Deze keer dus: op zoek naar het genie Da Vinci.

Saül Gómez Soler
Saül Gómez Soler (°1982) studeerde percussie en compositie aan het “Conservatorio Superior de Música Joaquín Rodrigo” in Valencia. Orkestdirectie volgde hij aan het “Conservatorio Superior de Música” in Barcelona en aan het “European Institute for Conducting” in Trento (Italië) bij Jan Cober.
Zijn compositie 'Leonardo dreams' mag zonder enige overdrijving een meesterwerk genoemd worden. Op vraag van De Gilde componeerde Saül Gómez overigens tal van extra passages.

'Da Vinci in Harmony' heeft plaats op zaterdag 9 en zondag 10 mei 2020 in cultuurzaal Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse.
Aanvang op zaterdag om 20 uur, zondag om 15 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 16,00
Basistarief: 16,00 €; Kind <12: 12,00 €

Waar

cultuurzaal Oud Gasthuis

Organisatie

Harmonie De Gilde

Filter

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be