BELPOP BONANZA ASSE: ARTIST TALK

grote weergave BELPOP BONANZA ASSE: ARTIST TALK (BELPOP BONANZA ASSE: ARTIST TALK) ©BELPOP BONANZA ASSE: ARTIST TALK
Op vrijdag 2 oktober ontvangen Jan en Jimmy enkele van de hoofdrolspelers uit het Belpop Bonanza Asse-verhaal. De apotheose als het ware van 3 maanden Belpop fiets- en wandelpret.

Jan Delvaux en Jimmy Dewit (aka DJ Bobby Ewing) hebben een boon voor de muzikale geschiedenis van Asse.


Want die is rijk en gevarieerd. Raymond van het Groenewoud schreef hier zijn doorbraakhit 'Meisjes'. En het licht aangebrande 'Crazy pub'. Hans Kusters uit Kobbegem is de ontdekker van Ferre Grignard, Wannes Van de Velde en Clouseau. En Soulsister nam in 2008 in De Studio van Dirk Miers zijn reünie-cd op. Het is slechts een kleine greep.


De beide Belpopkenners hebben deze zomer al een speciale fiets- en wandelroute uitgewerkt op maat van Asse (zie www.belpopbonanza.be) en brengen in januari 2023 naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de cultuurzaal Oud Gasthuis een avondvullende theatershow over de gemeente.


Als opwarming ontvangen Delvaux en Dewit op vrijdag 2 oktober een handvol tenoren van de lokale scene. Artiesten en kenners die 2 per 2 worden gepeild naar sterke verhalen en anekdotes. En u mag lachen, luisteren en vragen stellen.Nog tot eind september gidsen Jan Delvaux en Jimmy Dewit – de mannen achter Belpop Bonanza – fietsers en wandelaars doorheen de Assese Belpop-geschiedenis. Op https://www.ccasse.be/belpopbonanzaasse vind je de wegbeschrijvingen terug voor 4 fietstochten en 2 wandelingen. Onderweg passeer je op plekken die een rol gespeeld hebben in de Belpopgeschiedenis. Telkens een verhaal in woord en beeld. Over de Crazy Pub en Raymond bijvoorbeeld, over de prinses van het Vlaamse lied Cindy Nelson of over Hans Kusters, de ontdekker van Clouseau.

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 20,50

Waar

cultuurzaal Oud Gasthuis

Organisatie

Cultuurcentrum Asse

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be