Van raam tot raam, veel gelach en één traan

grote weergave Van raam tot raam, veel gelach en één traan (Van raam tot raam, veel gelach en één traan) ©Van raam tot raam, veel gelach en één traan
Een korte straatvoorstelling van Max Last waarbij het publiek corona-veilig in zijn kot blijft. Zet uw stoel voor het raam, open uw venster of ga op de stoep zitten voor het verhaal van Margriet en Leo. Gezang, gekke sketches, spreekkoren, meezingen, zelfs meedansen zo u wil – op veilige afstand.

'Als de mensen niet naar het cultuurcentrum kunnen komen, dan komen wij wel tot bij hen thuis!' Dat is wat het gezelschap Max Last van plan is: een theaterproject met uw straat, plein of buurt als decor. En jij, jullie, het publiek, dat veilig vanuit zijn vensterraam of deuropening kan genieten van live acteerwerk. Helemaal Coronaveilig dus.


'Van raam tot raam' is het nieuwste project van Max Last waarbij acteurs de straat als decor gebruiken en het publiek veilig vanuit hun vensterraam of deuropening kan genieten van live-acteerwerk.


Met 'Veel gelach en één traan, van raam tot raam!' brengen de Leuvenaars een soort 'wandelend podium' in uw straat. Stel het u voor als een 'voorbijwandelend theater'. De acteurs spelen scènes afwisselend voor een deel van de straat en korte stukjes deur per deur of per groepje buren. De acteursploeg wandelt, het publiek blijft netjes in zijn kot.


Daarbij gaat Max Last voluit voor het fysieke spel van acteurs -dichtbij de mensen- maar wel degelijk 'coronaveilig'.


Max Last wil met een verbindend verhaal uw straat, buurt of plein verrassen en ontroeren. Niet virtueel maar ree?el, met live-acteurs, zangers, dansers, acrobaten,...


Liedjes, sketches en sce?nes worden afgewisseld met nieuw materiaal over dicht bij elkaar willen zijn, terwijl dat niet kan en niet mag... over willen spreken met elkaar maar daar niet in slagen... over een masker dragen zodat niemand nog goed ziet wie je bent...


Met humor, vakmanschap, dans, zang en theater maar vooral veel enthousiasme biedt Max Last met deze voorstelling een manier om deze periode samen te verwerken, met een lach en minstens één traan. Deeltje per deeltje komt die rode draad tot bij de toeschouwer.


'Van raam tot raam' wil een plezierige pleister zijn op de wonde die alle afgelaste zomerevenementen nalaten.Max Last is: Jonas Van Thielen (Tegen De Sterren Op, Ten Oorlog, Dag Sinterklaas en de theatervoorstelling 'Vuur' bij Het Nieuwstedelijk), Matthias Van de Brul, Martje Ceulemans, Elsa Van Dijk en Koen Monserez (Niet schieten, Cordon, Rox, Galaxy Park).


Eindregie: Koen Monserez

Dramaturgie: Stefanie Lambrechts

Origineel idee: Koen Monserez en Veerle Van SchoelantVolgende straten krijgen bezoek van Max Last: Zittert, Spildoorn, Gemeenteplein-Neerstraat, Tuinwijk, Pottenbakkersweg, Kloosterbeek en Mergelweg.Max Last maakte al verschillende wandelvoorstellingen: 'Niks = wat het lijkt' (in het Waalborrepark), '1000 Dingen achter deuren' (in het gemeentehuis), 'Spinnenmetenknippen' (op de begraafplaats).

Doordat het publiek noodgedwongen moest binnenblijven en zij als gezelschap niet meer in de theaterzaal mochten komen, bedachten ze Van Raam tot Raam waarbij het publiek in zijn kot blijft (met stoel voor het raam, op de stoep, in de deur) en zij als spelersploeg door de straat zingen, wandelen en acteren.

Deze keer wandelt niet het publiek maar wel de acteurs. (Al wordt meewandelen op veilige afstand zeker aangemoedigd.) Coronaproof en veilig!Het verhaal


De scholen gingen dicht. Iedereen moest binnen blijven. Was er een oorlog?


In ieder geval het is voorbij… HET IS GEDAAN!


Leo, de soldaat komt terug naar huis - na lange tijd. Is de straat nog dezelfde?


Hij zoekt zijn verloofde Margrietje...


Margrietje verdient ondertussen de kost met het verkopen van droogbloemen.


Ze hoort dat het voorbij is, zal haar Leo terugkomen?


Leo en Margrietje zoeken elkaar, wat is er in die lange periode gebeurd? 


Zijn ze na al die tijd niet te veel veranderd? Kunnen ze nog met elkaar trouwen?

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Organisatie

Cultuurcentrum Asse

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be