Workshop: Carving lepelsnijden gevorderden (+16j.)

Het zelf maken van een houten lepel met degelijk ambachtelijk gereedschap geeft een uitdaging, rust en voldoening die eigen is aan carving, waar je als maker rechtstreeks in contact staat met het natuurlijk materiaal en het eindproduct.
Het maken en gebruiken van houten lepels is duizenden jaren oud, al van ver voor onze geschreven geschiedenis. Het is een oeroude ambacht waar de nodige vaardigheden voor nodig zijn.
Voor we aan het echte werk beginnen gaan we dieper in op de nodige houtsnijtechnieken en veiligheidsaspecten. Stap per stap, onder begeleiding, vorm je je eigen lepel uit een stukje boomstam. Ook al is een lepel niets meer dan een holte in een stukje hout om iets op te scheppen. Toch zijn er duizend en één vormen en toepassingen. Tijdens deze workshop voor gevorderden gaan we hier mee aan de slag. We gaan dieper in op het vormen van de hals en verdere afwerking en verfijning van zowel de kom als de steel van de lepel. Ook een introductie i.v.m. de verschillende manieren van afwerking komt hier reeds aan bod (zie ook workshop 14/11). Samen met je creativiteit maakt dat je zelfgemaakte lepel iets uniek wordt van jezelf! Voor deze workshop is het aangeraden de cursus lepel snijden beginners gevolgd te hebben of al enige ervaring te hebben in het lepel snijden.
Deze workshop wordt gegeven door onze lepel-carving specialist Tom G.
Gepakt door de carving microbe is hij de specialist binnen onze werking aangaande carving, mes en bijl gebruik. Ga alvast een kijkje nemen op zijn Facebookpagina “Spoonske” ter inspiratie.
Naast lepel snijden geeft Tom ook nog andere carving workshops en Boskadeekes voor de jongere generatie onder ons. Volg onze events op de Basecamp Adventures pagina.
Gezien de duur van deze workshop gelieve een lunchpakket te voorzien.
Kan je niet wachten om deel te nemen? Schrijf je dan vlug in via het inschrijvingsformulier op onze website www.basecampadventures.be
De kostprijs bedraagt €68 p.p.
Deze prijs omvat: De nodige begeleiding, huur materiaal en accommodatie, doorlopend water - thee- koffie en 21% btw.
Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar bca@basecampvzw.be.
Na je inschrijving ontvang je een bevestigingsmail dat je automatisch krijgt vanuit de website.
Daarna krijg je nog een persoonlijke bevestigingsmail doorgestuurd met de nodige informatie omtrent de betaling en de activiteit. De opvolgingen hiervan worden gedaan door een vrijwillige medewerker(ster) na hun vast werk. Je hoeft dus zeker niet te panikeren moest je een paar dagen moeten wachten op de persoonlijke bevestigingsmail. Hij komt er zeker en vast aan! ??
De inschrijving is pas definitief na betaling.

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 68,00

Waar

Organisatie

Basecamp vzw

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be