Boskadeekes Bushcraftkamp (herfstvakantie, 8-12j.) Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

In opdracht voor Studio Campo verzorgen wij tal van avontuurlijke buitenkampen op hun locatie te Asbeek. Meer info en inschrijvingen zijn te vinden op hun website: www.studiocampo.be
Tijdens dit Boskadeekes Bushcraft kamp gaan we op ontdekking in en met de natuur.
We gaan actief aan de slag een leren stap voor stap hoe we in alle veiligheid kunnen (over)leven in het bos.
De centrale uitvalbasis tijdens dit kamp is onze vuurtent op de terreinen van Studio Campo. Vandaaruit gaan we iedere dag op ontdekking. Zo leren we onder leiding van echte Bushcraft experts allerhande survival skills.
Het mes is 1 van de belangrijkste werktuigen die we doorheen de week vaak zullen gebruiken voor allerhande houtsnij-projectjes. Na de kennismaking gaan we dan ook direct aan de slag om hiermee veilig te leren omgaan. Naast het mes gebruik staat ook het vuur centraal tijdens deze week. We leren niet alleen om vuur te maken met een vuurstick maar gaan het vuur ook gebruiken als werktuig en als keuken. Doorheen al het snij en vuur werk staat er nog heel wat op het programma Zo zullen we de basis van kaart en kompas onder de knie krijgen tijdens een oriƫntatietocht, leren we onze eigen kamp tafel of stoel sjorren, maken we nieuwe bosvrienden en leren wat ze voor ons kunnen doen en gaan creatief aan de slag met allerhande natuurlijke materialen.
Net zoals echte Bushcrafters werken we tijdens het kamp ook met het -Visitor payback-principe.
Bushcraft is geven en nemen. Tijdens dit kamp gaan we aan de slag met heel wat natuurlijke materialen om bijvoorbeeld vuur te maken, ons te verzorgen, touw te maken,...
We zijn de natuur daar heel dankbaar voor en doen daar steeds iets evenwaardig voor terug.
Het kamp sluiten we af met met onze welbekende Boskadeekes-test. En overhandigen we jou je eigen Morakniv Safe (Bushcraft) mes en vuur set dat je verzamelt hebt doorheen de week.
Hierbij nodigen we graag alle ouders en grootouders uit op het afsluitmoment om 15 uur, voor de uitreiking.
Is dit je tweede keer als deelnemer, dan voorzien we een alternatief pakket. Zo kan je je survival kit nog verder uitbouwen.
Inclusief deelnameprijs: alle materialen voor de workshops, voldoende en professionele begeleiding, verzekering, dagelijks een drie-uurtje met drankje en uiteraard ook je eigen firestick en Morakniv Safe mes of het alternatief pakket voor deelnemers van vorige edities.
Zelf mee te brengen: stevig lunchpakket, een herbruikbare drinkfles en reservekledij.
Het kamp gaat buiten door. Voorzie zeker gepaste kledij dat vuil mag worden. Bij koud weer is het kleden in laagjes een absolute must!
Alle activiteiten op een rijtje:
Basis gebruik en veiligheid rond Mes, bijl en zaag, het opstarten en maken van (kamp)vuur, kampvuurkoken, nature art, Oriƫntatietechnieken met kaart en kompas, sjortechnieken, bosvaardigheden, maken van je eigen houten lepel en fakkels, Bos ehbo, opbouw shelter, pyrografie, spelenderwijs natuurbeleving, Shooting, boomklimmen en heel veel fun!
Inschrijven kan enkel via de website Van Studio Campo: www.studiocampo.be
Vragen: info@studiocampo.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 225,00

Waar

Organisatie

Basecamp vzw

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be