25 jaar Natuurpunt Merchtem : Ontdek enkele van de mooiste plekjes van Merchtem tijdens de wandeling ter gelegenheid van 25 jaar Natuurpunt Merchtem! Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Feest (Natuurpunt) ©Natuurpunt

Op zondag 8 oktober is iedereen welkom voor een wandeling waarbij je enkele resultaten van 25 jaar werking van Natuurpunt Merchtem kan bewonderen .  Iedereen kan de wandeling op eigen tempo afleggen. Onderweg zijn er twee haltes voorzien waar je wat meer uitleg kan krijgen over het beheer van onze gebieden.  Voor kinderen is er een leuke doe-opdracht. Natuurpunt trakteert elke deelnemer op een kom pompoensoep of appelsap van eigen boomgaard.

Tijdens de wandeling maak je kennis met de recentste aanwinst van Natuurpunt: een perceel van 1 ha met een visvijver en twee bronpoelen, op de grens met Mollem. De visvijver wordt volgend jaar  omgevormd tot een natuurlijke poel voor amfibieën, waaronder de zeldzame vinpootsalamander. We wandelen ook langs het gebied 'Schermershoek', waar we sinds kort 5 ha bos en weide beheren. Daarnaast kan je ook het bos 'Tiebos' bezoeken.

Die plek werd ooit verkozen tot 'mooiste plekje van Merchtem'. Halverwege de wandeling kom je nog door ons natuurgebied Paddebroeken, een oase van stilte waar je op een rustige dag als wandelaar oog in oog komt met reeën en hazen. Wat verder, in het Paardenbos,  zie je hoe we het populierenbos omvormen tot een gemengd bos met een variëteit aan inheemse boomsoorten. 

Kortom, deze wandeling is een geweldige kans om te genieten van de groene kant van Merchtem en enkele resultaten van 25 jaar inspanningen voor de plaatselijke natuur te bewonderen. Mis het niet en noteer de datum al in je agenda!  

Praktisch
Zondag 8 oktober
Vrij vertrek tussen 13u en 15u aan de kerk van Mollem.
Afstand 9 km, veelal over (soms drassige) veldwegen.
Niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
Gratis en open voor iedereen, zonder inschrijving.
Parkeergelegenheid in het centrum van Mollem of aan voetbalplein Mollem.
We appreciëren het als je met de fiets komt. 

 Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be