STEFAAN VERMUYTEN "FULL MOON HUNTING"

grote weergave Full Moon Hunting acryl op doek 70 x 50 cm (Stefaan Vermuyten) ©Stefaan Vermuyten
STEFAAN VERMUYTEN Full Moon Hunting

Er zijn kunstenaars die de aandacht zoeken en er zijn kunstenaars die in de luwte werken.
Stefaan Vermuyten is een kunstenaar die de belangstelling nooit zocht maar wel consequent naar een oprechtheid in zijn schilderkunst gestreefd heeft.
Zijn schilderijen hebben een verwantschap met de Période Vache van René Magritte. Er zit een tegendraadsheid in, iets absurd. Het niet willen behagen is een interessante eigenschap. Stefaan zal eerder met een afgesleten borstel schilderen dan met een fijn penseel.
Elk schilderij is een observatie van La Condition Humaine vaak doorspekt met absurde humor, pekzwart, de veren krijg je er gratis bij.
Het dagelijkse leven biedt Vermuyten een bron aan inspiratie. De krant staat vol minimal comics, de koffie wordt nooit koud gedronken. Het atelier heeft uitzicht op het razende leven en de verf, ook al schildert hij met sneldrogende acrylverf, droogt te traag om dit allemaal te vatten.
Om zijn moede ogen de nodige rust te gunnen trekt hij het bos in met zijn metaaldetector.
In the woods … Nice! But what is it ?

Het werk van Stefaan Vermuyten geeft ons een andere kijk op het leven en net daarom is het zo boeiend. Of zoals Stefaan het zelf zegt : 'Wie oog heeft voor het absurde verveelt zich nooit”.
Jo De Smedt 11/2018

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Galerie De Ziener

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be