CoderDojo Asse Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave CoderDojo (CoderDojoBelgium.be) ©CoderDojoBelgium.be
Een CoderDojo is een maandelijkse workshop of “Dojo". Tijdens een Dojo leren meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar op speelse wijze programmeren (= coderen). Ze ontmoeten deelnemers met dezelfde interesses, delen kennis met elkaar en maken nieuwe dingen.

Over de hele wereld vind je CoderDojo's. Ze worden volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit in de wereld van eentjes en nulletjes.

Er zijn verschillende trajecten waaraan je kan deelnemen. Als je nog helemaal geen ervaring hebt, start je best met Scratch.

Scratch is een gratis programma waarmee je zelf animaties, games en interactieve verhalen kan programmeren. Het bijzondere is dat Scratch een vereenvoudigde programmeertaal heeft die bestaat uit blokjes tekst. Omdat Scratch veel mogelijkheden biedt, is het de standaardtaal om te leren programmeren in veel CoderDojo's.

Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig. Het is dan ook een goed idee om hiermee te beginnen als je voor het eerst naar een Dojo komt. De andere trajecten met de mBot, de Micro:bit en de Makey Makey gaan er van uit dat je al een paar keer Scratch hebt gevolgd.

Je kunt scratch online spelen of het programma gratis downloaden. Meer info: https://scratch.mit.edu/.

Praktisch

Voor wie? Jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. Kinderen tot 12 jaar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

Alle ouders en begeleiders zijn welkom voor de 'show & tell' vanaf 16.30u. Dan tonen de deelnemers aan elkaar wat ze gemaakt hebben.

Je kan maar voor één Dojo per keer inschrijven. De inschrijving voor de Dojo van de volgende maand wordt opengezet na de workshop van de huidige maand.

Ondervind je problemen bij het inschrijven, geef ons zeker een seintje via asse@coderdojobelgium.be

Meebrengen? Eigen laptop. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien één lenen van je broer, zus, ouders, familie, … .

Indien je geen laptop kunt meenemen, vul dit in op het inschrijvingsformulier. We hebben vijf reservelaptops ter beschikking.

Download scratch

Om snel te kunnen starten, kan je het programma scratch al voorhand downloaden via deze link : https://scratch.mit.edu/download .

Waar? Foyer van bib en Cultuurcentrum Asse (Huinegem 2).

Wil je meer weten over CoderDojo? Surf dan naar http://coderdojobelgium.be/nl.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Openbare Bibliotheek Asse

Organisatie

Openbare Bibliotheek Asse

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be