Archeologiedagen: Op wandeltocht in Romeins Asse (Educatief Wandelpad Archeologie).

grote weergave Informatiepanelen langs het Educatief Wandelpad Archeologie. (Kristine Magerman, Agilas vzw.) ©Kristine Magerman, Agilas vzw.
Hou je van wandelen en ontdek je graag al stappend het verleden van Asse? Dan is het Educatief Wandelpad Archeologie iets voor jou! Een 4,5 km lang wandelpad leidt bezoekers van het middeleeuwse Oud-Gasthuis in het centrum van Asse (Gemeenteplein 26) naar de Romeinse nederzetting. Langsheen het traject geven 23 informatiepanelen meer informatie over de opgravingsresultaten. Twee figuurtjes, de Romeinse pottenbakker Lucius Macrinus en een archeologe, werkzaam in Asse, begeleiden de wandelaars op hun tocht.

2000 jaar geleden was Asse een bloeiend Romeins handelsdorpje, anno 2019 zijn daar nog steeds vele resten van terug te vinden in de bodem. Archeologen vonden de voorbije jaren een schat aan nieuwe informatie over het Romeins, maar ook over het prehistorisch en het middeleeuws verleden van Asse. Om deze resultaten kenbaar te maken aan het grote publiek, opende Agilas vzw, in samenwerking met verschillende partners, een permanent 'Educatief Wandelpad Archeologie'.

Tijdens de archeologiedagen is het wandelpad vrij toegankelijk voor bezoekers. Start- en eindpunt is het Oud-Gasthuis in Asse. Wandelbrochures met de aanduiding van de route zijn vooraf verkrijgbaar in het Cultuurcentrum en de Bibliotheek van Asse (Huinegem 2-3, Asse) of te downloaden via www.agilas.be en doorklikken naar Educatief Wandelpad. Op 16 juni zijn de wandelbrochures ook verkrijgbaar op het startpunt van het wandelpad (Erfgoed Museum Asse, Gemeenteplein 26, Asse).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Erfgoed Museum Asse

Organisatie

Agilas vzw

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be