Archeologiedagen: Op zoek naar de schat van Marcus. Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Pottenbakkersleerling Marcus. (Heleen Destuyver.) ©Heleen Destuyver.
Ben jij een speurneus tussen 9 en 14 jaar en droom je ervan om een echte archeologische schat te zoeken? Dan is deze speurtocht iets voor jou.
De kleine Marcus, zoon van pottenbakker Lucius, rekent op de hulp van kinderen tussen 9 en 14 jaar en hun familie om de code te vinden die naar de geheime pot leidt. De schattenjacht gebeurt aan de hand van een brochure met vragen en opdrachten die betrekking hebben op de panelen die langs het Educatief wandelpad archeologie (4,5 km) staan opgesteld. Uiteraard wordt goed speurwerk beloond…
Kinderen jonger dan 9 jaar kunnen samen met Marcus deelnemen aan een kleurwedstrijd. Elke maand maakt iemand kans om een mooie prijs te winnen

Wandelflyers met de wandelroute, de vragen- en opdrachtenbundel voor de schattenjacht en kleurprenten kunnen vooraf afgehaald worden aan de infobalies van CC Asse en de bibliotheek (Huinegem 2-4) of kunnen gedownload worden via www.agilas.be en doorklikken naar Educatief Wandelpad Archeologie, schattenjacht. Op 16 juni zijn de wandelbrochures, de vragen- en opdrachtenbundels en de kleurprenten ook verkrijgbaar op het startpunt van het wandelpad (Erfgoed Museum Asse, Gemeenteplein 26, Asse).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Erfgoed Museum Asse

Organisatie

Agilas vzw

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be