Archeologiedagen: Oog in oog met Romeins Asse: museumbezoek met kinderspeurtocht Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Pottenbakker Lucius verwelkomt jou in zijn atelier. (Kristine Magerman, Agilas vzw) ©Kristine Magerman, Agilas vzw
In 2018 opende het Erfgoed Museum Asse, kortweg EMA, officieel de deuren. Dit museum is het resultaat van een jarenlange droom van Agilas vzw en de Koninklijke Heemkring Ascania vzw. Het vroegere secretariaat van het Cultuurcentrum werd omgetoverd tot een gezellig museum op mensenmaat waar het heerlijk vertoeven is tussen enerzijds de Romeinse geschiedenis van Asse en anderzijds het Oud-Gasthuis van weleer.
In het gedeelte van Agilas verwelkomt de Romeinse pottenbakker Lucius de bezoekers in zijn atelier. Daarnaast wordt een selectie van de meest opvallende Romeinse vondsten uit Asse op een toegankelijke manier getoond. Ontdek de boeiende opgravingsresultaten van de voorbije 13 jaar, kijk met je eigen ogen naar het 2de-eeuwse Asse en kom alles te weten over het dagelijks leven in het dorp. In het gedeelte van Ascania wordt de geschiedenis van het Oud-Gasthuis getoond aan de hand van een deel van de originele apotheek, het tabernakel uit de kapel, het oudste manuscript over het Oud-Gasthuis en het schilderij van Marie de Cotereau.
Tijdens de Archeologiedagen wordt de museumspeurtocht voor kinderen tussen 8 en 12 jaar officieel gelanceerd en beantwoord een archeologe graag al jouw vragen over archeologie in Asse.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Erfgoed Museum Asse

Organisatie

Agilas vzw

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be