Wandeling van 11 km rond Mollem Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

grote weergave Route en hoogteprofiel (Hans van der Linde) ©Hans van der Linde
Zeer afwisselende wandeling in de streek rond Mollem. De wandeling is geheel op wandelknooppunten te volgen. Het is een vlakke wandeling door kouters, over boswegeltjes en langs De Grote Molenbeek, die ontspringt in het noorden van provincie Vlaams-Brabant uit een bron te Kobbegem (Asse) op een hoogte van 70m boven de zeespiegel. Ze daalt vrij snel tot 50 meter Mollem (Asse), 20 meter in Merchtem, 15 meter in Londerzeel, 7 meter te Lippelo en vloeit samen met de Vondelbeek-Klaverbeek in Oppuurs. Vanaf daar verandert de naam in de Vliet. Je waant je in de dichte begroeiing naast de beek, in de Ardennen (tussen kpt 408 en 201).

We passeren het Spanjaardshof. Dit hof maakte in de 16e eeuw deel uit van één groot domein met kasteel, watermolen en kapel en heette oorspronkelijk Hof te Steenberg.
Bij kpt 201 zijn we bijna weer aan het vertrekpunt. Maar we keren Mollem de rug toe en gaan in NW-richting, spoorbaan oversteken, dwars door maïsvelden richting Paardenbos. We trekken daar omheen en komen ook langs het Paddebroek. Iets verder ligt het Kartelobos, wat we rechts laten liggen. Tenslotte komen we weer in Mollem aan de kerk langs o.a. een Duits militair kerkhof.

Een groot gedeelte van deze tocht loopt gelijk op met de lokale 12 km wandeling “Hellepad”, uitvoerig beschreven op een bord tegenover de kerk.
Praktisch
Vertrek om 13.30 u aan Leireken of 14u aan de kerk in Mollem.
Je brengt best iets te drinken en te knabbelen mee, want onderweg is er geen ravitaillement.
Info : Hans van der Linde 0496 548343

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be