Cursus Knot- en hakhoutbeheer

grote weergave Cursus Knot- en hakhoutbeheer (RLBK vzw - Jean Pierre Weyns) ©RLBK vzw - Jean Pierre Weyns
Knotbomen en houtkanten vormen waardevol houtig erfgoed met een grote natuur- en landschapswaarde. Om deze pareltjes in ons landschap te behouden, is een correct beheer erg belangrijk. In de cursus 'knot- en hakhoutbeheer' focussen we op de basistechnieken. Je leert knotbomen goed beheren volgens de juiste en vooral veilige technieken.

Bovendien sluit deze cursus mooi aan bij het knotseizoen dat opnieuw voor de deur staat. Zo kunnen geïnteresseerde en beginnende knotters na het volgen van de cursus meteen zelf aan de slag, thuis of als vrijwilliger voor het regionaal landschap. Voor wie interesse heeft in dit laatste is een blik op www.goedgeknot.be zeker de moeite!

DAG 1: THEORIE
Tijdens de eerste lesdag duiken we in de theorie. Je leert alles over knotbomen en hakhout, veiligheid en de kettingzaag. Wat is de geschiedenis van knotbomen en hakhout? Waarom herstellen we deze kleine landschapselementen? Wat zijn de boomsoorten? Hoe vorm je de knot? Hoe bescherm je jezelf? Welke risico's zijn er bij het werken met de kettingzaag? En hoe onderhoud je je materiaal?
Locatie: Oud Gasthuis Asse – zaal Geertrui, Huinegem 4, 1730 Asse
Datum: zaterdag 9/11/2019
Tijd: 9u30 – 16u


DAG 2: PRAKTIJK
Op de tweede lesdag steken we zelf de handen uit de mouwen. Tijdens deze praktijkles ga je zelf hout knotten en verwerken.
Locatie: Asse, exacte locatie nog te bepalen
Datum: zaterdag 14 december 2019
Tijd: 9u30 – 16u

PRIJS (voor 2 lesdagen):
€ 95 (hiervan wordt € 60 terugbetaald door RLBK als je je als actieve vrijwilliger aansluit bij www.goedgeknot.be)
Voor deze cursus is geen voorkennis vereist.

INSCHRIJVEN
Je kan je enkel inschrijven voor de volledige cursusreeks van 2 dagen. Om je in te schrijven, of voor verdere vragen, kan je contact opnemen met Margot De Groote via margot.degroote@brabantsekouters.be.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Asse en wordt financieel ondersteund door het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en de provincie Vlaams-Brabant.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 95,00
Basistarief: 95,00 €

Waar

cultuurzaal Oud Gasthuis

Organisatie

Regionaal Landschap Brabantse Kouters

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be