Bosaanplanting

Kom mee planten op zaterdag 14 december!

Het gemeentebestuur van Asse organiseert een bosaanplanting nabij Putberg.

De aanplant kadert in de aanleg van de 'Groene Rand Asse'. De gemeente en haar partners werkt hiermee een (recreatief) groengebied uit op wandel- en fietsafstand van de woonkernen in de gemeente en dit in drie deelgebieden: Wolfrot, Putberg en Boekfos.

Het toekomstig bos ligt in de Broekebeekvallei (deelgebied Putberg), langs het wandelpad van de Kruisborrewandeling en sluit aan op de bestaande bossen. Het duurzaam bosbeheer en de bijhorende C02-opname door de bomen dragen bij aan het gemeentelijk klimaatactieplan. We voorzien hier ook een rustplek met zitbank.

In totaal planten we 700 bomen aan (o.a. zomereik, winterlinde, boskers) en meer dan 200 plantsoenstukken voor de bosranden met soorten zoals meidoorn, sleedoorn, rode kornoelje, veldesdoorn en hazelaar.

Pro Natura graaft de plantgaten, een spade is dus niet nodig. Voorzie wel werkhandschoenen en laarzen. Breng je familie en vrienden mee en draag zo je boompje bij aan dit nieuw bos.

Inschrijven is niet nodig.

Afspraak: zaterdag 14 december om 09.30 uur aan restaurant 'Eenhoorn' (Keierberg 80) waar parkeerplaats is voor fietsen en auto's. Na de actie biedt het gemeentebestuur je een drankje aan.

Informatie

Wanneer

Waar

Restaurant 'Eenhoorn'

Organisatie

Natuurpunt Asse

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be