Plantdag Groene Rand Asse

grote weergave Plantdag Zeen (RLBK vzw) ©RLBK vzw
700 bomen en 200 struiken willen geplant worden. Doe je mee?

Op zaterdag 14 december wordt Asse wat groener. Die dag planten we in de buurt van Putberg zomereik, winterlinde, boskers, … en dat wel 700 keer. De bosranden worden opgevuld met 200 stuks meidoorn, sleedoorn, rode kornoelje, veldesdoorn en hazelaar.

Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK vzw) en gemeente Asse organiseren deze plantdag samen met Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid (ANB), Natuurpunt Asse, het Strategisch Project Landschap van Erembald tot Kravaalbos, de provincie Vlaams-Brabant en Pro Natura. De aanplant kadert in de aanleg van de 'Groene Rand Asse'. In dit project willen we meer groengebieden voorzien op wandel- en fietsafstand van de woonkernen en dit in drie deelgebieden: Wolfrot, Putberg en Boekfos.

Het bos dat we op 14 december planten, ligt in de Broekebeekvallei, in het deelgebied Putberg langs het wandelpad van de Kruisborrewandeling. Het bos zal aansluiten op bestaande bossen. Zo verbinden en vergroten we de bosgebieden in deze zone en geven we kansen voor meer biodiversiteit. Dankzij het duurzaam bosbeheer en de CO2-opname door de bomen kadert het nieuwe bos ook in de uitvoering van het gemeentelijk klimaatactieplan.

Familie, vrienden, buren, … iedereen is welkom! Inschrijven is niet nodig. Een spade is niet nodig. We voorzien alle materiaal ter plekke en de plantgaten worden voor jou gegraven. Werkhandschoenen en laarzen neem je wel best mee.

We spreken af om 9u30 aan restaurant Eenhoorn (Keierberg 80), waar er parkeerplaats is voor fietsen en auto's. Na de plantactie trakteert het gemeentebestuur de vrijwillige planters op een drankje.

PRAKTISCH
- za 14/12/19 van 9u30 tot 12u
- afspraak om 9u30 aan Restaurant Eenhoorn, Keierberg 80, 1730 Asse
- inschrijven is niet nodig
- meebrengen: werkhandschoenen en laarzen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Restaurant Den Eenhoorn

Organisatie

Regionaal Landschap Brabantse Kouters

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be