Auteurslezing Griet Op de Beeck op 4 juni

Griet Op de Beeck vertelt aan de hand van fragmenten over manieren om dit leven te overleven. Zo scheert ze langs de thema's van haar boeken.

Verwacht geen academische lezing over haar oeuvre. Griet Op de Beeck wil geenszins haar lezers onderschatten, laat staan uit gaan leggen hoe ze haar werk dienen te lezen.

Thema’s

Ze schrijft over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over het belang van spijt hebben. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over machteloosheid en jezelf durven redden. Over evolutie versus stagneren.

En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Bibliografie

Griet Op de Beeck debuteerde met 'Vele hemels boven de zevende' (2013), een kleine twee jaar later volgde 'Kom hier dat ik u kus' (2014), twee romans die veel bijval oogstten.

Haar derde boek, 'Gij nu' (2016), is de best verkochte verhalenbundel in de lage landen.

'Het beste wat we hebben' verscheen in september 2017. Het is het eerste deel van een trilogie. In 2018 viel haar de eer te beurt om het boekenweekgeschenk te schrijven, als zesde Belgische schrijver ooit.

In het najaar van 2019 verschijnt haar nieuwe roman 'Let op mijn woorden'. Dit is het zelfstandig te lezen vervolg op 'Het beste wat we hebben'.

Wanneer? dinsdag 4 juni 2019 om 20.00 u. in de cultuurzaal

Gratis drankje na de lezing.

Tickets (€ 7) via de website van CC Asse.

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2019 17.18 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be