Autoloze zondag - 22 september

Op zondag 22 september vindt van 09.00 tot 19.00 uur de 18de editie van autoloze zondag plaats. Kuier door de rommelmarkt, snuister in de boekenverkoop van de bib (vanaf 14.00 uur op het plein voor het Oud Gasthuis) en geniet van alle straatanimatie in Asse, Mollem en Zellik.

Programma

Gratis kindershow ‘Rotzooi’ - van 15.00 tot 15.30 u. op het Gemeenteplein

Op een zeer ontwapenende manier weet de acteur het thema afval, sorteren en recycleren te verwerken in een hilarisch straattheater, ook geschikt voor de allerkleinsten. Door de hoogstaande zweeptechniek en spectaculaire vuurtrucs weet hij ook de oudere kinderen en ouders te boeien.

Kanza - doorlopend vanaf 14.00 u. op het autoloze parcours tussen station en Wijndruif.

Ligt het aan de opwarming van de aarde of aan de mobiele livemuzikant Kanza Mees? Het is in elk geval zo dat bij elk optreden van Kanza de temperatuur met 3 graden stijgt wanneer hij uitpakt met zijn zomerse klanken en zuiderse ritmes. Instrumenten zoals ukelele, marimba, piano, fluit en percussie smelt hij in zijn eentje samen tot een opzwepend geheel.

Harley jr. - doorlopend vanaf 14.00 u. op het autoloze parcours tussen station en Wijndruif.

‘Opgepast! Daar zijn ze!’ Mensen wijzen, stoten elkaar aan, het stel is in de buurt!

Deze personages, die door hun maskers nog het meest aan stripfiguren doen denken, hebben al menig lachsalvo op hun naam staan.

Ze zijn onderweg op hun, in verhouding veel te kleine, motor. Hij reikt niet hoger dan de knie! Ze maken van alles mee, steeds afhankelijk van wat er op hun pad komt en waar het publiek ze toe uitdaagt. Ze zijn ontwapenend, eigenzinnig en komisch tegelijk. Een markant duo dat niet ongemerkt zal passeren!

Optreden Dansstudio Sarah en kinderfuif - vanaf 15.30 u. op het Gemeenteplein

Tijdens autoloze zondag zet Sarah Bossuwé traditiegetrouw haar beste beentjes voor, samen met de leerlingen van haar dansschool. Met enkele kreten laat ze het hele Gemeenteplein dansen.

Mobifest - van 13.00 tot 18.00 u. in Nieuwstraat

Werken aan de Ring organiseert dit jaar voor het eerst Mobifest, een mobiliteitsfestival in het kader van de Week van de Mobiliteit.

Kom zeker eens langs en ontmoet de Fietshelden van Werken aan de Ring. Ga in gesprek met de mobicoaches in het mobicafé, probeer eens een van de gekke fietsen uit of leer hoe je je fiets moet repareren. De liefhebbers kunnen ook een of meerdere van de belevenisroutes testen en ontdekken hoe Werken aan de Ring inzet op leefbaarheid en duurzame mobiliteit.

Verkeersmaatregelen

Verkeersvrij

In Asse zijn volgende straten van 09.00 tot 19.00 uur verkeersvrij: N9 vanaf kruispunt Wijndruif tot aan het station, Nieuwstraat vanaf Kerkstraat tot N9 en alle straten die uitgeven op de autovrije zone.

Omleiding:

  • komende van Aalst-Dendermonde: via Kelestraat-Prieelstraat-Mollestraat-Tuinwijk-Gasthuisstraat-Huinegem-rondweg N9k.
  • komende van Brussel: rondweg N9k-Huinegem-Gasthuisstraat-Tuinwijk-Marlier-Mollestraat-Prieelstraat-Oude Dendermondsebaan.
  • komende van Ternat: Nieuwstraat-Bloklaan-Boekfos-Parklaan-Pastinakenstraat-Potaarde-Bergestraat-Petrus Ascanusstraat.

In Mollem is de Kasteelstraat tussen Kezeweide en Kloosterbeek verkeersvrij van 10.00 tot 19.00 uur. De omleiding richting Merchtem loopt via Kloosterbeek – P. De Munterstraat – Kezeweide – Oudstrijdersstraat – Voorstehoeve. In de richting van Asse loopt de omleiding via Voorstehoeve – Oudstrijdersstraat – Kezeweide – P. De Munterstraat - Kouter-Kasteelstraat.

In Zellik is de Noorderlaan vanaf de aansluiting met de parking Brusselsesteenweg tot de Nachtegaallaan vanaf zaterdag 21 september, 16.00 uur tot zondag 22 september, 19.00 uur verkeersvrij.

Het verbod geldt voor alle motorvoertuigen met uitzondering van fietsers, de hulpdiensten en de dokters met wachtdienst en zij die een doorgangsbewijs hebben aangevraagd en verkregen van het gemeentebestuur, voor zover hun verplaatsing dit rechtvaardigt.

Parkeerverbod

Asse

Volledig of gedeeltelijk parkeerverbod wordt ingesteld op 22 september van 07.00 tot 19.00 uur in: Stationsstraat – Weverstraat – Gemeenteplein - Steenweg - Kalkoven – Nerviërsstraat - parking Nieuwstraat.

Volledig of gedeeltelijk parkeerverbod wordt ingesteld op 22 september van 07.00 tot 19.00 uur in volgende straten van de omleidingsweg: Tuinwijk – Bremt – Marlier – Prieelstraat – P. Ascanusstraat – Bergestraat – Mollestraat - Kelestraat.

Mollem

Parkeerverbod wordt ingesteld op 22 september 2019 van 08.00 tot 19.00 uur in de Kasteelstraat vanaf Kloosterbeek tot Kezeweide.

Volledig of gedeeltelijk parkeerverbod wordt ingesteld op 22 september 2019 van 08.00 tot 19.00 uur in volgende straten van de omleidingsweg: Kouter – P. De Munterstraat – Kezeweide – Oudstrijdersstraat – Voorstehoeve.

Zellik

Parkeerverbod wordt ingesteld op 21 september vanaf 16.00 uur (aansluitend op de wekelijkse markt) tot 22 september, 19.00 uur in de Noorderlaan tussen parking Brusselsesteenweg en Nachtegaallaan.

Overige verkeersmaatregelen

Op 22 september vanaf 08.00 uur tot het einde van de activiteiten wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld op de omleidingswegen:

  • In de Kelestraat van N47 naar Prieelstraat;
  • In de Mollestraat van kruispunt Marlier naar Tuinwijk.

Tijdelijk inrijverbod wordt ingevoerd vanaf 08.00 uur tot het einde van het evenement op de omleidingsweg Brussel – Dendermonde in de Marlier komende van de Prieelstraat en in de Tuinwijk van Gasthuisstraat naar Mollestraat.

Het inrijverbod in Prieelstraat wordt tijdelijk opgeheven tussen kruispunt Mollestraat en de toegang tot de parking (voorheen site Bpost). 

Voor de ontsluiting van de woonkernen en doorstroming van het lokale verkeer worden de betonblokken in de Brugstraat en Bremt weggenomen. 

Omleidingen De Lijn

De bussen van De Lijn worden omgeleid langs de rondweg en Huinegem. Hierdoor worden de haltes aan het station verplaatst naar de rondweg t.h.v. de verkeerslichten. De haltes aan gemeentehuis, Belvédère, Kalkoven en Nerviërsstraat worden afgeschaft. De dichtstbijzijnde haltes zijn de haltes aan Huinegem, Bloklaan en Wijndruif.

Ter ontsluiting van de bussen met bestemming Ternat wordt tijdelijk een uitzondering gemaakt op het inrijverbod in de Petrus Ascanusstraat van 08.00 tot 19.00 uur. Zij volgen volgende aanrijroute: N9 – Petrus Ascanusstraat – Bergestraat – Potaarde – Pastinakenstraat – Parklaan – Boekfos – Bloklaan – Nieuwstraat – Edingsesteenweg.

Gepubliceerd op dinsdag 6 augustus 2019 13.48 u.

Gerelateerde producten

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be