Autovrije Zondag

Jaarlijks organiseert het gemeentebestuur Autovrije Zondag. Dit vindt steeds plaats in het derde weekend van september.

Ook in 2023 is er een Autovrije Zondag, mét rommelmarkt en bijbehorende animatie. Tijdens deze editie focust het gemeentebestuur op de opening van de vernieuwde wijk Muurveld-Hofveld-Bloklaan, en een bezoek aan de werf van de splinternieuwe vrijetijdssite in Zellik.

Programma

Tijdens Autovrije Zondag voorzien we heel wat animatie. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten die plaatsvinden van 13.00 uur tot 18.00 uur. Helemaal onderaan de pagina kan je het programma ook makkelijk downloaden.

Rommelmarkt

Rommelmarkt, lokale handelaars en horeca in Kalkoven, Steenweg, Weversstraat en Stationsstraat.

Kidz On Wheelz

Uitdagend fietsparcours met een pumptrack, namaakkasseien en heel wat andere innovatieve verrassingen in de Nerviërsstraat. Op dit parcours is er aandacht voor fun, veiligheid en fietsvaardigheid. Voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Breng zeker je eigen fiets of step mee.

Evenwichtsparcours

Parcours met uitdagende obstakels zoals evenwichtsbalken, wipplanken, berenpoten, reuzebanden, ... in de Nerviërsstraat. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zeepkistenrace

Tover een bouwpakket om tot een echte zeepkist en versla elke tegenstander. Het parcours vind je in de Nerviërsstraat. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

3x3 basket court

Basketbalclub Asse-Ternat haalt zijn beste tricks boven op het 3x3 court op het Gemeenteplein. Iedereen is welkom om mee te spelen en te proberen!

Mobiel Energiehuis

Op het plein aan het Oud Gasthuis vind je op zaterdag 16 en zondag 17 september het Mobiel Energiehuis. Een energieconsulent beantwoordt al je vragen over energie besparen.

Boekenverkoop BIB

De bib ruimt op. Voor amper 0,50 euro neem je op het plein aan het Oud Gasthuis een (jeugd-)boek mee naar huis. Voor een tijdschrift betaal je 0,10 euro.

KunstAs

Op de hoek van de Weversstraat en de Spiegelstraat zorgt KunstAs voor een vleugje muziek. Bekijk er ook de toekomstbeelden en -plannen van de nieuwe KunstAs.

Cirq Magique

Dit rijdend straattheater in 's werelds kleinste circustentje zorgt voor magische ervaringen.

Passanten

Het literair project Passanten brengt een eerbetoon aan auteurs die in Asse geleefd, gewoond, gewerkt of gestudeerd hebben. Zo wil Passanten literatuur zichtbaar maken in het straatbeeld. Op al dan niet onverwachte plekken kan dus een heerlijk stuk tekst opduiken: een gevel, een open ruimte in het landschap, een bank in het park, ...

Meer over Passanten lees je op de website van de bib.

Kermis

Jaarlijkse septemberkermis op de Hopmarkt.

Come As You Are

Kunstenaarscollectief 'Silence Radio' trekt met enkele acteurs naar verrassende locaties in en rond de vernieuwe 'Waaik'.

Op elke plek brengt een acteur een korte monoloog over liefde, misdaad, lafheid, momenten van geluk of ouderlijke gelukzaligheid. Het zijn stuk voor stuk portretten uit het leven gegrepen. Een realiteit die geprezen maar ook vervloekt mag worden.

De voorstelling is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk. Reserveer je plaats via www.ccasse.be/comeasyouare.

Autovrije zone

Centrum Asse

 • N9 tussen Wijndruif en station
 • Nieuwstraat tussen Steenweg en Muurveld
 • Muurveld
 • Hofveld
 • Bloklaan
 • Sint-Martinusstraat
 • Kerkplein
 • Kerkstraat
 • de Vironstraat
 • Hopmarkt
 • Gemeenteplein

Mollem

 • Kasteelstraat

Zellik

 • Noorderlaan

Een kaart van de autovrije zone en een overzicht van alle verkeersmaatregelen kan je onderaan deze pagina downloaden.

Aanvraag doorgangskaart

Je kan enkel aanspraak maken op een doorgangskaart in volgende gevallen:

 • je dient het autovrije parcours absoluut te doorkruisen tussen 09.00 en 19.00 uur;
 • je kan geen gebruik maken van de voorziene omleidingen;
 • je verplaatsen met de bus, de fiets of te voet is geen alternatief.

Opgelet: een doorgangsbewijs aanvragen, biedt je nog geen garantie op een daadwerkelijke vergunning om het autovrije parcours te doorkruisen. Iedere aanvraag wordt individueel bekeken en behandeld.

Je kan je aanvraag online indienen via onderstaande knop vanaf maandag 14 augustus tot en met zondag 10 september.

Doorgangskaart aanvragen

Rommelmarkt

De rommelmarkt op Autovrije Zondag is er voor en door Assenaren. Dit jaar is er plaats voor 200 standhouders. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be