Behaag je tuin met streekeigen planten

Samenaankoop (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant. 85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou.

De regionale landschappen van Vlaams-Brabant garanderen je kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs. 

AANBOD

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden

Je kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trek je meer diersoorten aan en vergroot je de natuurwaarde van je tuin.

Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vind je tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in je tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouw je een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt je stap voor stap hoe je hiervoor te werk gaat.

Nieuw in 2019: Paardenheg
Het paardenheg is een menging van Eenstijlige meidoorn, Hazelaar, Rode kornoelje, Haagbeuk, en Veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten/m. 

Dit pakket vormt een ideale natuurlijke inkleding voor je paardenweide.

BESTELLEN

Alle informatie over de pakketten en boomsoorten vind je vanaf 1 augustus op www.behaagjetuin.be

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be.

Het bestelde plantgoed haal je af op zaterdag 7 december 2019 van 09.00 tot 11.30 uur in het containerpark van Asse.

Wens je ondersteuning en advies? Met concrete vragen m.b.t. je bestelling en de aanplanting in je tuin kan je contact opnemen met je regionaal landschap via haagplantactie@brabantsekouters.be.

 

Gepubliceerd op donderdag 22 augustus 2019 11.58 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be