Beoordelingscriteria bij uitbreidingsrondes kinderopvang baby’s en peuters

Om voldoende en kwaliteitsvolle kinderopvang te realiseren die voor iedereen toegankelijk is, maakt de Vlaamse Regering regelmatig bijkomende middelen vrij. Soms gaan deze middelen naar nieuwe plaatsen aan inkomenstarief voor kinderopvang, soms naar een omzetting van bestaande plaatsen naar een hoger subsidieniveau. Er zijn ook uitbreidingsrondes voor dringende opvangplaatsen, plaatsen met ruime openingsuren, … Wanneer de Vlaamse Regering hiervoor geld vrijmaakt, lanceert Kind en Gezin een oproep.

(Toekomstige) organisatoren van kinderopvang kunnen hierop intekenen en een aanvraag indienen om de subsidie te krijgen. Kind en Gezin vraagt bij zo’n uitbreidingsronde ook om de aanvraag aan het lokaal bestuur te bezorgen. In sommige gevallen dient het lokaal bestuur een gemotiveerd advies te formuleren met een score per aanvraag binnen de gemeente. Hiervoor stelt het bestuur beoordelingscriteria op.

Wanneer je als (toekomstige) organisator een aanvraag indient, breng je ook steeds het lokaal bestuur op de hoogte. Dat kan per mail naar loketkinderopvang@asse.be.

Je kan de beoordelingscriteria onderaan deze pagina downloaden.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be