Besluit van de gouverneur 04.11.2020

De gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant herhaalt in een nieuw besluit het belang van het dragen van een mondmasker én bepaalt de regels voor steunactiviteiten georganiseerd door verenigingen.

1. Mondmaskerplicht

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle voor publiek toegankelijke gebouwen, op alle markten, in de recyclageparken en op alle begraafplaatsen van 24 oktober tot en met 8 november.
  • Ook in de schoolomgeving geldt de mondmaskerplicht.

2. Deur-aan-deuractiviteiten

Deur-aan-deuractiviteiten, zowel van commerciële aard als voor ludieke, folkloristische of liefdadigheidsactiviteiten, zijn verboden in de gehele provincie. Leveringen aan huis vallen hier niet onder.

3. Steunactiviteiten verenigingen

Steunactiviteiten (afhaal of levering) georganiseerd door verenigingen om geld in het laatje te brengen.

  • Samenkomen met leden van een vereniging om gezamenlijk eten te bereiden, wordt beschouwd als een “activiteit” en is dus niet meer toegelaten.
  • Men kan als vereniging nog wel bereide maaltijden verkopen als die worden bereid door of in samenwerking met een professionele cateraar, die strikt gereguleerd werkt.
  • Er mag ook aan huis geleverd worden door leden van de vereniging, maar het moet gaan om op voorhand bestelde producten, en niet om huis-aan-huis te gaan aanbellen. Uiteraard moeten hierbij ook de regels rond afstand, dragen van een mondmasker en hygiëne worden gevolgd.
  • Een afhaalpunt wordt bij voorkeur in de winkel van de cateraar georganiseerd. Een apart afhaalpunt dat door enkele (nooit meer dan vier) leden van de vereniging worden bemand kan ook, maar moet georganiseerd of goedgekeurd door de lokale overheid verlopen en bijgevolg strikt voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. Het is aan te raden dit zoveel als mogelijk in de buitenlucht te organiseren, zoals dit nu ook geldt voor het afhalen van bestelde goederen aan winkels die gesloten zijn.

Dit besluit vervangt het politiebesluit van 29 oktober 2020 en geldt vanaf 4 november 2020.

Gepubliceerd op vrijdag 6 november 2020 15.05 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be