Bestel gratis een klimplant

Om geveltuinen te promoten, delen we dit voorjaar een 70-tal klimplanten uit. Want klimplanten zorgen voor meer biodiversiteit en groen in het straatbeeld.

UPDATE 2/4: De kwekerijen zien dit jaar ongeziene bestellingen binnen komen en kunnen ons niet meer garanderen dat alle planten ter beschikking zullen zijn. Daarom bestelden we nu al de reeds aangevraagde planten. Heb je een plant besteld? We brengen je persoonlijk op de hoogte van de leveringsdatum. Alle aanvragen vanaf 1 april proberen we ook nog te bestellen, maar die bestelling(en) kunnen we jammer genoeg niet meer garanderen.

Kies voor 15 april jouw plant uit de lijst en draag met je klimplant je steentje bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit in Asse. We voorzien een afhaalmoment in mei of juni. De datum en locatie worden later meegedeeld. 

Met een klimplant breng je meer kleur en natuur in de straten van Asse. Zolang de voorraad strekt, bieden we 1 plant per woning. Indien je een grote gevel hebt, kan je motiveren waarom je meer planten wenst. We onderzoeken dan je aanvraag.

Grenst je gevel aan het voetpad? Indien je je geveltuin wilt aanplanten op het openbaar domein (voetpad), biedt de gemeente ondersteuning door het plantvak aan te leggen. Ga wel eerst de voorwaarden na en dien een aanvraag in voor een geveltuin via dit formulier.

Meer info over het laten aanleggen van een geveltuin, het kiezen van de klimplant, welke klimhulp je nodig hebt, vind je op www.asse.be/geveltuin of via de milieudienst, T 02 454 19 26 of info@milieu.be.

Ik bestel een klimplant

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021 14.04 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be