Bibliotheekmateriaal uitlenen, reserveren en verlengen

Je kan max. 15 stuks bibliotheekmateriaal uitlenen, ongeacht het type. Enkel bij fundels geldt een beperking van 3 stuks. De uitleentermijn bedraagt 4 weken, je kan max. 2 keer verlengen. Enkel fundels zijn niet verlengbaar.

Via de toepassing 'Mijn bibliotheek' kan je eenvoudig bibliotheekmateriaal online reserveren en verlengen in alle bibliotheken waar je lid van bent. De toepassing biedt je bovendien een handig overzicht van alle bibliotheektransacties van je gezin, zo vermijd je eenvoudig boetes. Surf naar de catalogus van onze bibliotheek en klik op 'Mijn bibliotheek'. Klik op 'registreren', maak je profiel aan en koppel je lidkaart aan het profiel.

Bedrag

Materiaal Uitleentermijn Leengeld Boete Verlengen Reserveren
Boeken, tijdschriften, ... 4 weken gratis € 0,10 / dag, per materiaal gratis € 0,80 per materiaal
DVD's: langspeelfilms 4 weken € 0,50 € 0,10 / dag, per materiaal € 0,50 € 0,80 per materiaal
Informatieve DVD's 4 weken gratis € 0,10 / dag, per materiaal gratis € 0,80 per materiaal

Afhandeling

In geval van reservaties word je per e-mail of brief op de hoogte gebracht van zodra het gereserveerde materiaal aanwezig is in de bibliotheek.

Regelgeving

Bij boetes worden administratieve kosten aangerekend. Er worden eerst drie aanmaningsbrieven verstuurd tegen geldend posttarief. Daarna volgt een aangetekende zending tegen geldend posttarief.

Als je je e-mailadres opgeeft, ontvang je de eerste aanmaningsbrief via e-mail. Je krijgt dan ook een waarschuwing drie dagen voor de uitleentermijn van je materialen verstrijkt.

Meer info

Download de brochure voor meer informatie over de toepassing 'Mijn bibliotheek'.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be