bizLocator: op zoek naar een handelsruimte

Van zodra je alle voorbereidingen hebt getroffen voor je eigen zaak, je bussinessplan volledig uitgewerkt is en je ondernemingsnummer werd geactiveerd, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikt handelspand. BizLocator kan hierbij helpen.

Bezoek BizLocator

Stedenbouwkundige functie

Eens je een pand op het oog hebt om een handels- of horecazaak op te starten in Asse is het belangrijk om na te gaan welke stedenbouwkundige functie dit pand heeft. Dit kan je makkelijk navragen bij dienst Ruimtelijke Ordening via ro@asse.be of T 02 454 19 19.

Het is immers zo dat voor een horecazaak het pand als horeca vergund moet zijn en voor een handelszaak als handelspand. Een wijziging kan gebeuren via het omgevingsloket. Hou hierbij rekening met een termijn van ongeveer 120 dagen.

Verbouwing of aanpassing

Bepaalde verbouwingswerken of aanpassingen aan de gevel zijn eveneens vergunningsplichtig en dienen via het omgevingsloket te worden aangevraagd (publiciteit op de gevel, luifels, verwarmingselementen, koeling, afzuiging…). Ook hiervoor kan je terecht bij dienst Ruimtelijke Ordening.

Zelf een handelsruimte verkopen of verhuren?

Heb je een handelspand, ruimte of terrein in Asse ter beschikking voor handelaars? Vul dan het fomulier in via onderstaande knop. Onze dienst Lokale Economie neemt dan bij eventuele ruimtevragen van kandidaat-kopers of -huurders contact met je op. Zo vinden we makkelijker een match tussen handelaars en een geschikt handelspand.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be