Bosplantactie in Kravaalbos op 9 december

Op zaterdag 9 december organiseren we een bosplantactie ter uitbreiding van het Kravaalbos. Die dag gaan er 2.775 bomen en struiken de grond in. Vele handen maken het werk licht. Je bent welkom vanaf 09.00 uur. We eindigen met een drankje rond 12.00 uur.

De gemeente kocht in 2021, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaamse Randfonds, een aantal percelen aan in de Heuvelstraat met een totale oppervlakte van 11 ha. Dankzij deze aankoop werd ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk. Dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van dit unieke oude loofbos dat zich op het grondgebied van Asse, Aalst en Opwijk situeert.

Een participatietraject werd opgestart en samen met de omwonenden, de betrokken partners en alle geïnteresseerden kwam een inrichtingsplan tot stand. Een eerste stap was de aanleg van een poel in 2022.

Als tweede actie organiseren we op zaterdag 9 december we een bosplantactie ter uitbreiding van het bos. Die dag gaan er 2.775 bomen en struiken de grond in. Hiermee vergroten we het Kravaalbos met 0,8 ha.

De ingang van het domein bevindt zich in de Heuvelstraat naast huisnummer 51. We starten om 09.00 uur en eindigen rond 12.00 uur. 's Middags wordt een drankje aangeboden. Neem zeker je laarzen en een schop mee!

We blijven inzetten op vergroening. Dit bewijst ook deze plantactie. In het kader van de klimaatverandering kunnen we bijkomende bossen goed gebruiken. Daarnaast heeft de gemeente in haar klimaatactieplan 2030 ook de doelstelling 1 extra boom per inwoner opgenomen. Het gaat hierbij over bomen ‘buiten het bos’: laanbomen, bomen op pleinen, maar eveneens bomen in tuinen en bedrijventerreinen. Om deze meer dan 35┬á000 bomen te planten, hebben we de hulp van onze inwoners hard nodig.

Het plantseizoen is net begonnen. Wie overweegt om ook een boom aan te planten, kan hiervoor gratis advies vragen aan de tuinranger.

Gepubliceerd op dinsdag 14 november 2023 11.39 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be