Bovenlokale economische steunmaatregelen voor ondernemers

Ondernemers ondervinden op verschillende manieren hinder door de coronacrisis en bijhorende opgelegde maatregelen. Op deze pagina geven we een overzicht van bovenlokale economische steunmaatregelen en instanties die meer uitgebreide informatie geven.

Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO)

De filter coronavirus van de Subsidiedatabank geeft een overzicht van de verschillende steunmaatregelen die werden genomen door o.m. de Vlaamse en federale overheid:

Meer info: Subsidiedatabank

Door de coronamaatregelen moeten sommige bedrijven verplicht de deuren sluiten. Om hen financieel te ondersteunen, werd de Corona hinderpremie in het leven geroepen.

Wie een omzetverlies van minstens 60% heeft ingevolge de coronacrisis zal binnenkort kunnen aanspraak maken op de Corona compensatiepremie.

Meer info

Febelfin

Samen met de overheid zijn er verschillende maatregelen genomen om ondernemingen en gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen en financieel te begeleiden. Op de website van Febelfin lees je alles over die maatregelen en vind je nuttige contactpunten terug, samen met de laatste cijfers.

Meer info

Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen

Zelfstandigen die door het coronavirus moeilijkheden ondervinden, kunnen onder andere een vermindering van de sociale bijdragen en een overbruggingsrecht aanvragen.

Meer info

FOD Financiën

De federale regering voorziet steunmaatregelen betreffende belastingen om financiële ademruimte te creëren voor bedrijven en ondernemers.

Meer info

RVA

Als je door het coronavirus uw personeel niet meer kunt tewerkstellen, kun je je personeelsleden tijdelijk werkloos stellen mits je een aantal formaliteiten naleeft.

Meer info

Unizo

Via www.unizo.be kunt u alle relevante ondernemersinfo terugvinden over corona. U vindt er ook een uitgebreid overzicht van alle steunmaatregelen.

Meer info

Vlaanderen

Een overzicht van alle mogelijke Vlaamse steunmaatregelen.

Meer info

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be