Brandweer zoekt vrijwilligers

Brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat over tot de aanwerving van vrijwillige brandweerm/v/x en legt meteen ook een wervingsreserve aan voor de beroepsbrandweer.

De procedure om brandweerman of –vrouw te worden mag je niet onderschatten. Een sterke motivatie is heel belangrijk, maar je moet ook over een aantal cognitieve, technische en fysieke competenties beschikken om lid te kunnen worden van de brandweer.

Voor je kan solliciteren bij de brandweer, moet je het Federaal Geschiktheidsattest (FGA) op zak hebben.
Om het FGA te behalen dien je te slagen in de federale geschiktheidsproeven. Ze zijn onderverdeeld in drie modules. De eerste module bestaat uit een competentietest, de tweede module uit een operationele handvaardigheidstest en de derde module uit een reeks lichamelijke geschiktheidsproeven. Je moet de drie modules afleggen in dezelfde brandweerschool. Je bent wel vrij om de school te kiezen waar je die proeven aflegt (zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië).

De eerstvolgende FGA-sessies vinden plaats op 13 maart in VESTA (Antwerpen) en op 28 maart in PAULO (Oost-Vlaanderen). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Meer info over de proeven en het inschrijvingsformulier

Na het behalen van je FGA kan je dan solliciteren bij Brandweerzone Vlaams-Brabant West, waarna je nog een interne selectieprocedure doorloopt.

Meer info over de aanwervingsprocedure en de kandidaatstelling

Er wordt, naar aanleiding van deze aanwervingsronde, een infoavond georganiseerd in elke post van de zone Vlaams-Brabant West. Op 8 maart om 10.00 uur vindt er een infosessie plaats in de brandweerpost van Asse, Asphaltcosite 20. De andere data vind je terug in het infodocument voor de aanwerving van vrijwillige collega’s.
Voor kandidaat-vrijwilligers raden we aan een infosessie te volgen in de post waar je nadien tewerkgesteld zal worden. Mocht dat niet lukken, pik dan gerust elders in (de algemene info is voor alle posten van toepassing).

Bij vragen kan je ook terecht op volgend e-mailadres: jobs@zvbw.be

Gepubliceerd op maandag 2 maart 2020 16.56 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be