Budgethulp en schuldenregeling

Ondervind je moeilijkheden om je geld te beheren? Zit je met schulden, die je niet zomaar kan aflossen en wil je een afbetalingsplan laten opstellen? We zoeken samen met jou naar gepaste oplossingen.

Budgetbegeleiding en schuldbemiddeling

Budgetbegeleiding is er voor iedereen die moeite heeft om rond te komen of ondersteuning nodig heeft bij de administratie rond zijn budget. We helpen je bij het beheren van je inkomsten en uitgaven en stellen indien nodig samen een budgetplan op.

Wanneer er schulden zijn, bemiddelen we met je schuldeiser(s) en proberen we een afbetalingsplan op te stellen.

Budgetbeheer

Bij budgetbeheer worden je inkomsten op een individuele rekening gestort. Een maatschappelijk werker beheert deze rekening, betaalt je vaste facturen (zoals huur, energie, alimentatie etc.), lost je schulden af en geeft je een vast bedrag leefgeld per week. Met de nodige ondersteuning leer jij op termijn opnieuw je geld zelf beheren.

Collectieve schuldenregeling

Als je schuldenberg te groot geworden is, kunnen we een collectieve schuldenregeling voor je aanvragen bij de rechtbank. Na een positief oordeel van de rechter wordt een schuldbemiddelaar aangesteld.

De schuldbemiddelaar maakt een afbetalingsplan op (maximaal 7 jaar - langer indien je eigenaar bent van je woning). Hij ontvangt maandelijks jouw inkomsten, houdt een vast bedrag in voor de schuldeisers en stort je het resterend bedrag door. De schuldeisers worden jaarlijks betaald.

Tijdens een collectieve schuldenregeleng kunnen de interesten op je schulden niet verder oplopen.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be