Buurtvakantieopvang organiseren

Bij een buurtvakantieopvang vangen bewoners van een bepaalde buurt kinderen van 3 tot 12 jaar op. Dit is een leuke oplossing voor ouders die geen opvang hebben tijdens de vakantieperiode.
Het stimuleert ook het ‘samen leven’ in de buurt. Want geef toe: wie woont er niet graag ergens waar het aangenaam vertoeven is en je al eens kan zwaaien naar de buren?

Het gemeentebestuur wil inwoners stimuleren om zelf een buurtvakantieopvang te organiseren. Het ondersteunt deze initiatieven in de aankoop van spel-, sport of
knutselmateriaal of kan zorgen voor een activiteit voor de straten of buurten die aan volgende voorwaarden voldoen:

  • je organiseert de opvang met minstens 3 gezinnen uit de buurt;
  • je vangt minstens 6 kinderen tussen 3 en 12 jaar op;
  • de opvang duurt minstens 1 week tijdens de zomervakantie (dit kan een volledige week zijn of een reeks dagen apart);
  • je maakt een kort verslag waarin de aanwezige kinderen en begeleiders, de data en de activiteiten vermeld staan, liefst ge├»llustreerd met enkele leuke foto’s.

Per initiatief dat aan de voorwaarden voldoet, worden activiteiten of materiaal vergoed voor een maximumbedrag van 150 euro.

Je kan de buurtvakantieopvang online aanvragen vanaf maandag 15 januari tot en met vrijdag 31 mei 2024. Je vindt het aanvraagformulier op deze pagina.

Vergeet je vrijwilligersverzekering niet

Het engagement van de vele vrijwilligers aan een warme en solidaire Vlaamse samenleving is van onschatbare waarde. Daarom zorgt Vlaanderen voor een gratis vrijwilligersverzekering.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be