CAW Halle-Vilvoorde blijft bereikbaar voor welzijnsvragen tijdens de coronacrisis

Ook tijdens de coronacrisis is CAW Halle-Vilvoorde (Centrum Algemeen Welzijnswerk) er voor mensen met een welzijnsvraag. Het coronavirus roept voor veel mensen extra vragen op. 'In je kot blijven' is niet gemakkelijk en leidt soms tot spanning, eenzaamheid, angst, ....
CAW Halle-Vilvoorde staat paraat via telefoon, mail en chat om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Blijven mensen helpen en ondersteunen

De coronacrisis zet CAW Halle-Vilvoorde aan om de hulpverlening anders te organiseren. Langskomen is niet meer mogelijk. Doordat de meeste medewerkers thuis werken, wordt er meer ingezet op hulp via telefoon, chat en e-mail. Zowel lopende begeleidingen als nieuwe hulpvragen blijven mogelijk.

Krachten bundelen

Vorige week verdubbelde het aantal chatgesprekken bij de jongerenwerking, het JAC. Door de bereikbaarheid te verhogen, biedt het CAW mensen met kopzorgen een luisterend oor. De uitbreiding is mogelijk door de krachten te bundelen met de collega’s van alle CAW’s en JAC’s in Vlaanderen.

Waar kun je terecht?

Jongeren tot 25 jaar met een vraag kunnen terecht bij het JAC (T 02 613 17 02). Iedereen ouder dan 25 kan terecht bij CAW Halle-Vilvoorde (T 0800 13 500). De hulp is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend. Mensen met vragen over geweld kunnen terecht bij 1712.

Alle (contact)info vind je op de website van CAW.

Inloopcentra blijven open

Het inloopcentrum in Vilvoorde blijft open voor mensen die nergens anders terecht kunnen. Douchen, wassen, eten kan. Uit veiligheid voor ieders welzijn laten we maximum 5 bezoekers in het inloopcentrum tegelijkertijd. De centra in Zellik en Halle zetten in op (telefonische) individuele ondersteuning van de bezoekers.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be