Deel je passie voor ICT en coderen dankzij CoderDojo

Gepassioneerd door ICT? Wil je je kennis delen met jongeren? Word coach van CoderDojo in de bibliotheek!

Zin om de nieuwe digitale generatie mee klaar te stomen? Heb je elke maand enkele uren de tijd? Dan is CoderDojo helemaal iets voor jou. Enthousiaste ouder, amateurprogrammeur of gewoon zin in een digitaal bad? Je hoeft echt geen programmeerwonder te zijn om bij ons vrijwilliger te worden.

De vrijetijdsdiensten zijn op zoek naar vrijwilligers die mee hun schouders willen zetten onder de organisatie van een CoderDojo in Asse. Vrijwilligers of coaches begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit in een losse sfeer.

CoderDojo?

CoderDojo’s zijn gratis programmeerworkshops (doe-het-zelf lessen) voor meisjes en jongens van 7 tot 18 jaar. Deelnemers aan een CoderDojo komen één keer per maand samen in de bib om gedurende enkele uren te programmeren, websites te maken en apps en spelletjes te ontwikkelen. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke en gezellige leerervaring.

CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. Daarom zal vooral gewerkt worden met gratis programma’s zoals Scratch. Maar heb je kennis van andere software en wil je dit delen, dan ben je zeker welkom!

Meer informatie over CoderDojo vind je op https://www.coderdojobelgium.be.

Zin om te helpen?

Neem dan contact op met de bibliotheek!

We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om kinderen en jongeren te inspireren en te leren programmeren.

Enthousiasme, belangeloze inzet, heel veel interesse en voldoende kennis om te delen, zijn voor ons veel belangrijker dan je achtergrond.

Ondersteuning

Heb je geen technische kennis, maar help je toch graag mee? Dat kan ook. Een CoderDojo heeft namelijk ook nood aan administratieve en logistieke ondersteuning. Dit gaat van hulp bij de inschrijvingen tot de ontvangst van de deelnemers bij de start van een CoderDojo. Zo help je mee om de CoderDojo vlot te laten verlopen. 

Gepubliceerd op donderdag 14 februari 2019 11.26 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be