Drankvergunning

Je hebt een drankvergunning nodig als je gegiste en/of sterke dranken wil schenken in een vaste drankgelegenheid (café, restaurant,…) of reizende drankgelegenheid (verkoop op markten,…).

Voor occasionele drankgelegenheden (fuiven en evenementen) moet je in Asse niet beschikken over een drankvergunning.

Voorwaarden

  • Voor vaste drankgelegenheden: de drankgelegenheid is gevestigd in Asse.
  • Voor reizende drankgelegenheden: je woont officieel in Asse.

Procedure

Via e-mail
Stuur een e-mail naar strafregister@asse.be. Vermeld je naam, de reden van je aanvraag en de naam en het adres van de drankgelegenheid. Vraag je drankvergunning tijdig aan: minimum 4 weken vóór de opening. Op die manier kunnen we je garanderen dat je de vergunning op tijd ontvangt.

Voeg volgende bijlagen bij je mail:

  • Een kopie van je identiteitskaart (voor- en achterkant).
  • Als je niet in Asse woont: een uittreksel uit het strafregister type ‘596.1-8’. Dit uittreksel kan je aanvragen in de gemeente waar je officieel woont.

Wat meebrengen?

Je identiteitskaart.

Bedrag

Gratis.

Afhandeling

  • Voor vaste drankgelegenheden: je ondertekent het aanvraagformulier om de drankvergunning te bekomen. Na een controle van de hygiëne (door de wijkagent) en moraliteit wordt je door ons verwittigd wanneer je de drankvergunning persoonlijk kan afhalen aan de infobalie van het gemeentehuis. Breng hiervoor je identiteitskaart mee.
  • Voor reizende drankgelegenheden: je ondertekent het aanvraagformulier om de drankvergunning te bekomen. Na een controle van de moraliteit wordt je door ons verwittigd wanneer je de drankvergunning persoonlijk kan afhalen aan de infobalie van het gemeentehuis. Breng hiervoor je identiteitskaart mee.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be