Duvelsverzen op 31 januari

Duvelsverzen komt eraan! En wel zeer binnenkort, op vrijdag 31 januari om 20.00 uur in cultuurzaal Oud Gasthuis. Behalve dat deze poëzie-avond nu in januari plaatsvindt, verandert er weinig aan de formule. Poëzie en muziek worden afgewisseld met fijne gesprekjes.

Hoofdgast is Lotte Dodion, dichter, performer en polyvalent teksttalent. Haar poëzie is toegankelijk maar toch eigenzinnig. Haar teksten zijn duister, direct en ‘in your face’, haar optredens zachte donderpreken.

Lotte Dodion (1987) begon haar dichterscarrière in 2003 met de Soetendaele poëziewedstrijd. Ze won heel wat literaire prijzen en verovert stormenderhand zowat alle poëziepodia in binnen- en buitenland. Ze stond in de finale van het Belgische én Nederlandse Kampioenschap Poetry Slam en bouwde een ijzersterke podiumreputatie uit. Lotte schrijft, performt en presenteert. In maart 2016 verscheen haar debuutbundel ‘Kanonnenvlees’ (uitgeverij Atlas Contact).

Frank Vander linden (liedjesschrijver, muzikant aka De Mens) komt langs. Niet met virtuoos gitaarspel deze keer, maar met enkele gedichten. De meester-tekstschrijver vertelt welke verzen voor hem bijzonder zijn.

Assenaar Dirk Miers (opnamestudio ‘De Studio’ en drummer Bump), gastheer voor heel wat grote namen in zijn opnamestudio, is deze keer zelf te gast.

Naar goede gewoonte duiken ook de ‘Lievelingen van de maan’ in hun repertoire. De ‘lievelingen’ zijn: Lisa Heyvaert, Laura Jaerdens en Sofie Filanova (leerlingen ‘Woord’ aan Kunstenacademie August De Boeck).

Lieve van Mileghem brengt een poëtische hulde, niet aan een bijzonder persoon, maar wel aan een speciale plek.

En de muziek? Daar zorgt singer-songwriter Gustav Leo (Staf Leo Nys) voor. Onder zijn sprankelende akkoorden en oprechte stem zit ruwe passie.

Gastvrouw is Anke Verschueren, studente woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ze vervangt Dahlia Pessemiers die met veel spijt in extremis moest afzeggen.

Tickets kassa: 15 euro, VVK en ABO +21: 12 euro, ABO -21: 10 euro via www.ccasse.be

Gepubliceerd op maandag 13 januari 2020 16.59 u.

Contact

Onthaal en snelbalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be