Diversiteit, gelijkheid en culturaliteit

Alle kleuren van de regenboog – ICO i.s.m. KSJ – KSA – VKSJ

Doelgroep: Kinderen tussen 6-9 j., 9-12 j., 12-16 j. en 16+
Aantal spelers: Ongeveer 20 spelers
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Bestaat uit 4 bundels voor 4 leeftijdscategorieën. In elke bundel vindt men multiculturele activiteiten zoals rollenspellen, vraag- en antwoordspellen, liedjes, … die een hele middag plezier garanderen en die de kinderen bewust maken van de cultuurverschillen met Zuid-Afrika.

Blauwland – Geelland – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 8 tot 12 jaar
Aantal spelers: 12 tot 40 spelers
Tijdsduur: 75 tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Dit simulatiespel spoort 2 vreemde culturen aan tot het ontdekken van elkaars gewoonten, gebruiken en afspraken. Concreet worden de spelers in 2 culturele groepen verdeeld: Blauwland en Geelland. Samen proberen ze de andere cultuur te doorgronden. Er bestaat van dit spel ook een versie voor 12- tot 18- jarigen, nl. Rafa – Rafa.

Broodje speciaal – In petto

Doelgroep: Jongeren

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Met dit spel ondersteunen we jeugdwerkers, leerkrachten en andere mensen die actief met jongeren bezig zijn om op een leuke manier met de thema’s 'anders zijn' en diversiteit aan de slag te gaan. Hierbij willen we vooral dat jongeren nadenken over deze thema’s, dat ze elkaars mening hierover kennen, dat ze vaardigheden eigen maken, dat ze inzien dat ieder van ons anders en uniek is en dat deze diversiteit net een verrijking is. Het opzet is vrij simpel: de groep krijgt verschillende opdrachten. Wanneer ze een opdracht goed hebben uitgevoerd, krijgen ze een sticker. De bedoeling is om zo snel mogelijk vijf stickers op een spaarkaart te verzamelen. Dan krijg je een diploma.

Evenwaardig – VCIM

Doelgroep: Alle jongeren vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers of groepen van spelers
Tijdsduur: 60 tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: De brochure 'Evenwaardige Multiculturele Samenleving in Vlaanderen' is een brochure over vooroordelen, met teksten die uitnodigen tot lezen en nadenken. De handleiding 'Intercultureel leren spelen' gaat in op het specifieke karakter van vooroordelen en de didactische gevolgen hiervan. 

Hanne & Hassan – Jeugd en vrede VZW

Doelgroep: Jongeren vanaf 9 jaar
Aantal spelers: 6 spelers
Tijdsduur: 60 min. tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Gezelschapsspel waar men moet trachten mensen van verschillende culturen bij elkaar te brengen door middel van vraag en antwoord.

Kwinkslag – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: Vanaf 16 jaar
Aantal spelers: 9 tot 24 spelers
Tijdsduur: 75 tot 100 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: De deelnemers nemen onvoorbereid deel aan een kaarttornooi. De spelers worden in groepjes verdeeld en spelen aan verschillende tafels het kaartspel. Na elke ronde verschuift een aantal deelnemers naar een andere tafel en verkrijgt men nieuwe tegenstanders. Slechts één regel is geldig voor elke tafel: verbale of schriftelijke communicatie is niet toegestaan!

Noord – Zuid – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 10 tot 16 jaar

Huurprijs: gratis | waarborg: €10,00

Korte inhoud: 'Noord - Zuid' bevat 5 uitgewerkte spelen over de onderlinge verhoudingen tussen arme en rijke landen: 'het bananenspel’, ‘derdewereldbingo’, ‘papier hier, schaar daar’, ‘de wereld op stoelen’ en ‘de kralenbeurs'.

Normaal is anders

Doelgroep: 4-12 jaar
Aantal spelers: Zelf te bepalen
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 5,00

Korte inhoud: Bij de negen liedjes op de CD onder het motto ‘Normaal is anders’ zijn meer dan vijftig verwerkingssuggesties in dit werkboek beschreven. Ook zijn de teksten van de liedjes en de melodieën met gitaarakkoorden opgenomen. Na een korte introductie van de thematiek van elk lied volgt een themaverhaal. ‘Het verwerven van kennis en inzicht in de eigen culturele achtergrond in relatie tot andere personen en groepen, met het oog op een duurzame multiculturele samenleving’, is de doelstelling van deze bundel liedjes en verwerkingssuggesties.

Out of the box

Doelgroep: vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 2 of 4 spelers
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: 'Out of the box' is een spel over interculturele communicatie. Het spel gaat over het belang van duidelijke communicatie in alledaagse situaties. Je speelt het spel en gaat daarna nog even doordenken aan de hand van een aantal vragen over de boodschap van het spel.

Pest’oog

Doelgroep: 6-10 jaar
Aantal spelers: 4 tot 20 spelers
Tijdsduur: 100 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: 'Pest'oog' biedt de spelers in de vorm van een kwartetspel, in combinatie met memory en doe-opdrachten, een speelse invalshoek om te praten over o.m. zwaarlijvigheid, fysieke beperkingen, sociale armoede, holebi, kansarmoede, ethnische afkomst, nieuw samengestelde gezinnen enz.

Rafa – Rafa – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: Vanaf 12 jaar
Aantal spelers: 12 tot 40 spelers
Tijdsduur: 75 tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Dit simulatiespel spoort 2 vreemde culturen aan tot het ontdekken van elkaars gewoonten, gebruiken en afspraken. Concreet worden de spelers in 2 culturele groepen verdeeld: de ALFA’S en de BETA’S. Samen proberen ze de andere cultuur te doorgronden. Er bestaat van dit spel ook een versie voor 8- tot 12- jarigen nl. Blauwland – Geelland.

Reis rond de wereld in 20 spelen – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 6 tot 12 jaar
Aantal spelers: 2 tot 30 spelers
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: 'Reis rond de wereld in 20 spelen' bevat 10 buiten- en 10 gezelschapsspelen. De spelen zijn van de verschillende wereldcontinenten afkomstig. Zo maken de deelnemers op een speelse manier kennis met de culturele rijkdom die over de wereld is verspreid.

Speel met Mie, Mo & co – Allemaal anders allemaal gelijk

Doelgroep: Kinderen en jongeren van 7 tot 16 jaar
Aantal spelers: 3 tot 8 spelers
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Een kaartspel waarmee 19 verschillende spelletjes gespeeld kunnen worden met 'gelijkheid' als centraal punt.

Uitgespeeld – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: Vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 12 tot 25 spelers
Tijdsduur: 2 uur

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: 'Uitgespeeld' is een inleefspel, met een grote verscheidenheid aan personages. De spelers proberen de levenssituatie van hun personage te verbeteren op verschillende domeinen. Ze ondervinden dat niet iedereen dezelfde kansen krijgt. Het spel slaagt erin om de cirkel van de armoede op een duidelijke manier weer te geven.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be