Talenten en competenties

Blik op jong talent – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 14 tot 20 jaar
Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
Tijdsduur: 90 tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: 'Blik op talent' helpt jongeren nadenken over vragen als 'Wat kan ik?', 'Wat vind ik leuk?' en 'Wat wil ik?'. Met de prikkelende vragen uit dit spel ontdekken jongeren op een leuke en laagdrempelige manier waar ze aanleg voor hebben en hoe ze hun toekomst willen vormgeven.

Competitiesprint – Formaat 

Doelgroep: Jongeren
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Tijdsduur: 60 tot 90 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Dit spel wil jongeren vertrouwd maken met het begrip competenties. Doorheen het spel leren ze wat een competentie is en wat we precies bedoelen met termen als creativiteit enz. Het wil de jongeren duidelijk maken dat je in het jeugdwerk niet alleen plezier maakt, maar ook veel kan leren en ervaringen kan opdoen.

Het school ondernemerschapsspel

Doelgroep: Vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 2 tot 14 spelers
Tijdsduur: 30 tot 90 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: ‘Het School Ondernemerschapsspel’ geeft aan ondernemerschap in het onderwijs een duwtje in de rug. Via het kaartspel gaan directieleden, leerkrachten en leerlingen op speelse wijze met elkaar in gesprek over wat, hoe en waar er nog meer ‘te ondernemen valt’.

Ken je kwaliteiten – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 12 tot 16 jaar
Aantal spelers: 1 tot 8 spelers
Tijdsduur: 30 tot 60 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Er gaat heel wat om in de hoofden van jongeren. Meer dan eens worden ze door een gevoel van onzekerheid overvallen en maken ze zich druk over hoe anderen hen bekijken. ‘Ken je kwaliteiten’ biedt een praktische werkwijze waarmee jij op een eenvoudige en speelse wijze met jongeren aan een positief zelfbeeld kan sleutelen. Via 68 geïllustreerde kaartjes, waarop telkens een kwaliteit wordt afgebeeld, bespreken de spelers de eigen kwaliteiten en de kwaliteiten van de medespelers.

Kinderkwaliteitenspel – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: 7 tot 12 jaar
Aantal spelers: 1 tot 8 spelers
Tijdsduur: 30 tot 60 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Om met kinderen over een persoonlijk onderwerp zoals eigen kwaliteiten te spreken, is het van groot belang dat er een sfeer wordt gecreëerd waarin zij zich veilig voelen. Het 'Kinderkwaliteitenspel' komt hieraan tegemoet. Via 69 kaarten, waarop een kwaliteit staat geschreven en geïllustreerd, kan je op een speelse manier met een kind of een groepje kinderen een gesprek over kwaliteiten voeren.

Kwaliteitenspel – Centrum informatieve spelen 

Doelgroep: Vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 2 tot 12 spelers
Tijdsduur: 30 tot 120 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Het 'Kwaliteitenspel' bestaat uit 140 speelkaarten waarop karaktereigenschappen staan geschreven. Op de helft van de kaarten staan woorden die kwaliteiten aanduiden. Op de andere helft staan minder goede eigenschappen. De combinatie van deze speelkaarten zet de deelnemers ertoe aan zichzelf en de andere beter te leren kennen.

Sociopoly

Doelgroep: + 16 jaar
Aantal spelers: 4 tot 12 spelers
Tijdsduur: Zelf te bepalen

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Sociopoly is een bordspel met als doelstelling het trainen van sociale vaardigheden. De focus ligt op de toepassing van sociale vaardigheden in een tewerkstelling en bij het solliciteren naar werk.

Vaardighedenspel – Centrum informatieve spelen

Doelgroep: Vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 2 tot 12 spelers
Tijdsduur: 30 tot 90 min.

Huurprijs: gratis | waarborg: € 10,00

Korte inhoud: Het 'Vaardighedenspel' bestaat uit 140 speelkaarten. Op elke kaart staat een sociale of communicatieve vaardigheid: helder formuleren, opbouwende kritiek geven, beslissingen nemen, …

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be