Erfgoedmuseum Asse (EMA)

Na jarenlang dromen heeft Asse eindelijk haar eigen erfgoedmuseum gerealiseerd. Op 22 juni 2018 opende het Erfgoedmuseum Asse (EMA) officieel zijn deuren. 

Het vroegere secretariaat van het CC werd omgetoverd tot een gezellig museum, waar je kennis maakt met de oude Romeinse geschiedenis in Asse en het Oud Gasthuis van weleer. Naast de tijdelijke tentoonstellingen springt vooral de knappe vaste collectie stevig in het oog.

In het Agilasgedeelte worden Romeinse vondsten uit Asse op een heel toegankelijke manier zichtbaar gemaakt. Lucius, de pottenbakker, verwelkomt alle bezoekers.

In het Ascaniagedeelte wordt de geschiedenis van het Oud Gasthuis getoond. De vroegere apotheek en het tabernakel van het Oud Gasthuis zijn zo opnieuw thuisgekomen.

Je kan het EMA vrij bezoeken op iedere 1ste en 3de zondag van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis en je wordt er verwelkomd door onze vrijwilligers.

Adres: Gemeenteplein 26, 1730 Asse.

Tijdens bijzondere activiteiten zoals de Hopduvelstoet of autovrije zondag is het museum eveneens geopend (zie ook de website van Cultuurcentrum Asse). 

Gegidste bezoeken

Wil je als groep een bezoek brengen onder begeleiding van een gids? Dit bezoek (betalend) kan ook plaatsvinden buiten de openingsuren. Neem hiervoor eerst contact op met het cultuurcentrum.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be