Reizende expo en dialoogtafel 'Toolbox Dorpse Architectuur'

Benieuwd naar hoe architectuur de kwaliteit van dorpskernen kan versterken én een meerwaarde kan bieden aan de buurt? Bezoek de expo 'Toolbox Dorpse Architectuur' in de kapel van het Oud Gasthuis van 19 september tot en met 1 oktober.

Heel wat dorpskernen in Vlaanderen dreigen onder het mom van het verdichtingsdiscours ten prooi te vallen aan generieke appartementsgebouwen die niet echt bijdragen aan de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid of klimaatrobuustheid van de dorpen. Op zoek naar alternatieven werkte AR-TUR aan een Toolbox Dorpse Architectuur die met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken, toont hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Breng van 19 september tot en met 1 oktober een bezoek aan de expo 'Toolbox Dorpse Architectuur' in de kapel van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26 in Asse.

De expo is te bezichtigen alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur en op dinsdag van 10.00 tot 19.30 uur.

Wil je een stapje verder gaan en de figuren en tactieken van de Toolbox Dorpse Architectuur uittesten op een concrete site?

Schrijf je dan in voor de bij de expo horende dialoogtafel die plaatsvindt op 2 oktober van 19.30 tot 22.30 uur in de Dr. Tistaertzaal, Bellestraat 99, 1790 Affligem. Dat kan via deze link.

Het doel van de dialoogtafel is om verschillende professionele stakeholders bij elkaar te brengen die met behulp van de dialoogtool uit de ‘Toolbox Dorpse Architectuur’ het gesprek aangaan over kwalitatieve dorpse architectuur. De dialoogtool bevat figuren en tactieken uit de Toolbox Dorpse Architectuur die je kan inzetten om kwaliteiten in dorpen te benoemen en vanuit een ander oogpunt te kijken naar concrete nieuwe projecten.

De reizende expo Toolbox Dorpse Architectuur wordt mogelijk gemaakt door de provincie Vlaams-Brabant en is een initiatief van AR-TUR in samenwerking met het departement Architectuur van de KU Leuven. Het project werd ondersteund door de Vlaamse Overheid, gemeente Malle, gemeente Olen, cofinanciering vanuit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Antwerpen.

Gepubliceerd op dinsdag 26 september 2023 11 u.

Contact

Onthaal en infobalie

Adres
Gemeenteplein 1, 1730Asse
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
02 454 19 19
E-mail
info@asse.be
Website
www.asse.be